NRK Meny
Normal

Innrømmer korrupsjon

To av de siktede i korrupsjonssaken i Bærum innrømmer å ha skrevet for høye regninger til kommunen.

Bærum kommune
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Det har kommet fram etter at nevøen i 20-årene og en av brødrene til den korrupsjonssiktede 42-åringen som er ansatt i Bærum kommune, har forklart seg for politiet, skriver Budstikka.no.

- Skjønte han fikk godt betalt

- Min klient sier han skjønte at han fikk godt betalt for jobber han fikk gjennom onkelen sin, og at det var uheldig, sier advokat Svein Duesund.

Også en av brødrene til 42-åringen har kommet med innrømmelser. Ifølge advokaten hans, Hans V. Haug, erkjenner mannen å ha overfakturert, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Grunnen til dette skal være at mannen mener beløpene i siktelsen er for høye.

Godtok varetektsfengsling

42-åringen som er siktet for grov korrupsjon mot Bærum kommune, godtok i dag varetektsfengsling. Til sammen fire menn er siktet for korrupsjon av et tosifret millionbeløp.

42-åringen er ansatt i eiendomsforvaltningen i kommunen.

Politiet mener han via sin jobb har gitt mange håndverksoppdrag til familiemedlemmer.

Det skal også dreie seg om fiktive fakturaer.

To brødre og en nevø av 42-åringen er også korrupsjonssiktet i saken.

Vil gi politiet ro

Nå ha den kommuneansatte mannen godtatt varetektsfengsling i fire uker.

- Det  betyr ikke at han innrømmer straffskyld, sier mannens forsvarer Petter Bjørk.

Utover det vil 42-åringen ikke kommenetere siktelsen.

- Det vil vi overhode ikke kommentere. Men han ser at politiet trenger ro og fred disse fire ukene til å etterforske saken, sier forsvareren videre.

Mellom 10 og 20 millioner

Det var store skatte og avgiftsundragelser hos et byggefirma i Buskerud som avslørte millionkorrupsjonen i Bærum Kommune.

Advokat Svein Duesund, som forsvarer den yngste av de siktede, sier til NA24 at det dreier seg om mellom 10 og 20 millioner kroner.

Fylkeskattekontoret tipset politiet.

Politiet har nå beslaglagt kontanter, store mengder dokumenter, regnskapsmateriale fra firmaene, og bilag og anbud fra Bærum kommune.