NRK Meny
Normal

To personer funnet livløse i båt

En kvinne og en mann ble fredag funnet bevisstløse i Nes på Romerike og erklært døde etter kort tid. – Ingenting tilsier at dette er en kriminell handling, sier politiet til NRK.

– Så langt ikke tegn på at det har skjedd noe kriminelt

Innsatsleder Roger Pettersen i Romerike politidistrikt orienterer om funnet av to døde personer i en båt i Nes på Romerike fredag ettermiddag.

Politiet på Romerike har iverksatt full etterforskning etter at en mann og en kvinne ble funnet bevisstløse i en båt ved Årnes brygge i Nes fredag ettermiddag,

Politiet fikk melding like før klokken 17.00 i ettermiddag. Romerikes Blad var de første som omtalte dødsfallene.

Brannvesenet var tilfeldigvis på stedet i forbindelse med et annet oppdrag og startet med førstehjelp. Ambulansepersonell har også forsøkt gjenoppliving uten hell.

– Det viste seg dessverre at livene deres ikke sto til å redde og vi har to omkomne. Vår oppgave er nå å finne ut hva som har skjedd, sier innsatsleder Roger Pettersen i Romerike politidistrikt.

Funnet døde i en båt på Årnes brygge

Fritidsbåten hvor personene ble funnet, lå fortøyd på Årnes i Nes.

Foto: John Arne Paulsen / Avisen Raumnes

Ingen tegn til kriminell handling

Fritidsbåten hvor personene ble funnet, lå fortøyd på Årnes.

Ifølge innsatsleder Pettersen er det foreløpig ingen tegn til at noe kriminelt har skjedd, men dødsfallene etterforskes som mistenkelige av rutine, da de ikke vet dødsårsaken.

– Vi fortsetter våre undersøkelser for å få brakt på det rene hva som har skjedd i dag. Krimteknikere jobber på stedet og vi fortsetter med avhør av vitner som har vært nede på kaien i dag.

Obduksjon vil tidligst skje mandag, og det vil være avgjørende for å finne dødsårsaken, opplyser lensmann i Nes, Bernt-Ingar Jahren.

Bege de avdøde er fra Nes. Politiet vet foreløpig ikke alderen på de to eller om de to kjenner hverandre. Ifølge VG er det usikkert om pårørende er varslet.

NRK kommer med mer.

Mann og kvinne funnet døde i båt

VIDEO: Politiet vet ikke noe mer om årsaken til dødsfallene. Åstedet er sperret av og vitner blir avhørt.