NRK Meny
Normal

To menn siktet etter Asker-drapet

To unge menn har meldt seg for politiet etter at en 31 år gammel mann ble funnet livløs i Asker søndag kveld.

Asker-drap

Livet sto ikke til å redde da politiet fant den livløse 31-åringen i Asker søndag kveld. Mandag ettermiddag kom politiet med flere opplysninger i saken som etterforskes som drap.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Politiet ble først varslet om bråk ved adressen i Åsliveien på Blakstad i Asker klokken 21.19 søndag kveld. Etter utrykning fant politiet den livløse mannen som kort tid senere døde.

Politiet mente etter funnet at de sto overfor et drap.

Etter etterforskning gjennom dagen vet politiet nå hvem den døde mannen er, opplyste politiet på en pressekonferanse mandag ved 15-tiden.

– Mannen er identifisert, men vi går ikke ut med navn foreløpig. Den døde er en 31 år gammel mann fra Asker og han ble funnet i sin egen bopel, sier Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Lien Metlid opplyser videre at mannen er norsk statsborger, men har familiebakgrunn fra Iran.

To menn har meldt seg

Grete Lien Metlid

– Det er for tidlig å si hva slags rolle de to mennene som har meldt seg har i saken, sier Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Foto: NRK

Kort tid etter pressekonferansen opplyste politiet om at to unge menn hadde meldt seg i forbindelse med Asker-drapet. De to er nå siktet for drapet på 31-åringen.

– Det er aktivitet som pågår nå, så det er ikke så mye vi kan si nå utover at to unge menn har meldt seg på politihuset, en sammen med sin forsvarer. Så får vi se litt etter hvert hvor mye informasjon vi får nå. Vi håper selvfølgelig at dette kan være med på å få mer klarhet i hva som skjedde i går kveld, sier Lien Metlid.

Forsvareren til den ene mistenkte, advokat Vidar Lind Iversen sier til VG at hans klient har sagt seg villig til å møte i avhør.

– Han har ikke hatt tanke om å påføre avdøde alvorlige skader, sier Vidar Lind Iversen til avisen.

Lind Iversen vil ikke kommentere dette videre overfor NRK.

Regner med fortløpende oppdateringer

Voldsseksjonen i Oslo leder nå den videre etterforskningen i samarbeid med politiet i Asker og Bærum, og fastholder at de mener at det er snakk om et drap.

– Det pågår obduksjon, men den foreløpige rapporten vil vi først få i morgen, tirsdag. Det er en omfattende obduksjon, og de endelige resultatene vil det ta lang tid å få, sier seksjonslederen.

Det er fremdeles ingen som er siktet i saken, men politiet regner med at de vil kunne komme med flere oppdateringer utover ettermiddagen.

Varslet av naboer

Det var naboer som varslet politiet.

– Det ble forsøkt å gi livreddende førstehjelp på stedet, uten at dette lyktes, opplyser politiinspektør Kjetil Thue til NRK.

– Ut fra omstendighetene på åstedet mener vi at vi står overfor en drapssak, sa politiinspektør Ketil Thue mandag formiddag.

Laster kart, vennligst vent...

Den livløse mannen ble funnet i sin en bolig i Åsliveien på Vettre i Asker.