NRK Meny
Normal

To menn kan få forvaring

To menn risikerer minst ti års forvaring etter grov mishandling av tre gisler i et eget "torturkammer" i en kjeller på Ullensaker i fjor.

Torturkammeret på Ullensaker
Foto: Politiet

Til sammen seks menn må i dag møte i Øvre Romerike tingrett tiltalt for bortføring samt trusler og tortur med slagvåpen og sigarettglør.

Hovedtiltalte erkjenner delvis straffskyld.

- Han har erkjent straffskyld for vesentlige deler av tiltalen. Jeg finner det ikke riktig å gå noe nærmere inn på saken enn det å vise til det som skal skje i retten, sier forsvarer Vegard Aaløkken.

Terrorkammer i kjelleren

Lørdag morgen den 16. september i fjor aksjonerte væpnet politi mot en enebolig i Ullensaker.

Kjellerommet i huset hadde gjenmurte vinduer og forsterket lås og der fant politiet tre menn i 30-40 års alderen som hadde blitt holdt fanget i flere dager.

Torturkammeret på Ullensaker
Foto: Politiet

Gislene var lenket fast med kjetting og håndjern, og ble truet på livet og banket opp med slagvåpen og kjettinger.

Åtte millioner i løsepenger

Seks menn møter i dag i Øvre Romerike tingrett tiltalt for ugjerningene.

Fire av dem er også tiltalt for å ha krevd over åtte millioner kroner i løsepenger.

Den hovedtiltalte 38-åringen og en 28 år gammel mann risikerer nå 11 og 10 års forvaring hvis de finnes skyldige. Også de fire andre kan få svært strenge straffer.

 

Villaen i Ullensaker hvor tre menn ble holdt fanget
Foto: Morten Holm, Holm, Morten

Hevder han kidnappet i nødverge

I retten vil den hovedtiltalte 38-åringen fokusere på at kidnappingen ble gjort i nødverge for å beskytte han selv og hans familie.

- Det vil bli fokusert på bakgrunnen for at det her skjedde, og det er i den sammenheng han sier at han har handlet i selvforsvar, sier Aaløkken.

Ifølge politiet er bakgrunnen for kidnappingen en helt annen. Politiet mener kidnappingen skjedde på grunn av en krig mellom et kriminelt norsk nettverk og en marokkansk hasjliga i Nederland. De tre gislene skal ha prøvd å kreve inn narkogjeld fra A-gjengen da de ble bortført.

Automatpistol beslaglagt på Ullensaker
Foto: Politiet