To fengslet for skyting i Oslo, siktet for drapsforsøk

To av de fire som ble arrestert for skyting i Oslo tidligere i uka, ble fengslet i dag. Skytingen henger sammen med flere voldelige episoder.

Skyting på Majorstua

I denne gården i Sørkedalsveien på Majorstuen var det skyting på torsdag.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

To av de fire siktede etter skytingen i Oslo denne uka, ble lørdag varetektsfengslet. En 33-åring godtok fengsling, mens en 26-åring anker.

– Min klient er fengslet i fire uker, men han nekter straffskyld. Han ble selv skutt i hendelsen, og mener at han bør slippes ut av fengsel, sier Vegard Hunstad, som er 26-åringens forsvarer, til NRK.

To av dem som er siktet for medvirkning til drapsforsøk, møtte lørdag til ordinære fengslingsmøter i Oslo tingrett. En tredje mann på 33 år hadde på forhånd godtatt fengsling, slik at rettsmøtet ble gjennomført som såkalt kontorforretning uten at han var til stede.

33-åringen må sitte fengslet i inntil fire uker med brev- og besøksforbud, de to første i fullstendig isolasjon.

Ingen av de fire pågrepne erkjenner straffskyld, opplyser forsvarerne deres. Den ene sier gjennom sin advokat, at han bare ringte nødetaten for sin skadde slektning.

To skutt i Oslo:

Fortsetter avhør

Flere skudd ble avfyrt i en leilighet i Sørkedalsveien på Majorstuen i Oslo torsdag morgen. Politiet rykket ut, og fant en hardt skadd mann.

En time senere fikk nødetatene melding om at nok en mann var alvorlig skadd, denne gang i en leilighet i Etterstadgata på Vålerenga. Politiet tror han ble såret i den samme skytingen, men etterpå har kommet seg ti denne leiligheten på østkanten.

Politiet etterforsker saken videre.

– Vi fortsetter med flere avhør også i dag, lørdag. Etter hvert som tiden går, får vi flere holdepunkter, sier fungerende leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, Audun Kristiansen, til NTB.

Han sier politiet ikke utelukker flere pågripelser, og at de blant annet ønsker kontakt med personen som kan ses på en overvåkingsvideo som VG har publisert på sine nettsider.

Den første av rekken av skyte episoder i Oslo denne sommeren, skjedde forrige lørdag ettermiddag i nærheten av Birkelunden på Grünerløkka. En mann ble alvorlig såret. Ifølge VG er dette en 30-åring som ble bortført på Ljan på Nordstrand i fjor høst.

Mann funnet skutt på Grünerløkka i Oslo

Ingen var pågrepet i denne saken før nye skudd ble avfyrt i Sørkedalsveien på Majorstuen denne uka.