NRK Meny
Normal

Hestejenta Tiril (11) begraves i dag

En tung dag er i vente for de pårørende til 11-årige Tiril som døde i den tragiske ulykken ved Bjørkelangen. I dag skal hun begraves fra Blaker kirke.

Tiril Alette Huser Bølge var den yngste av jentene som omkom i kollisjonen ved Bjørkelangen.

Hun og venninnen Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) ble påkjørt av en bil da de var ute med hest og vogn på fylkesvei 229 utenfor Bjørkelangen lørdag 11.januar.

I dag torsdag, begraves Tiril fra Blaker kirke.

Tiril Alette Huser Bølge

HESTEJENTE: Tiril Alette Huser Bølge (11) omkom da hun var ute og kjørte med hest og vogn med venninnen sin. Familien er glad for at Tiril i det minste døde i sitt rette element, mens hun gjorde noe hun elsket.

Foto: Privat

– Var omgjengelig og omsorgsfull

Rektor ved Framtun skole, Anne Sverdrup.

TRIST: Rektor ved Framtun skole, Anne Sverdrup.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

– Hun var veldig omgjengelig og omsorgsfull. Du vil nesten ikke tro det. Hun fortjente å leve videre, sier faren hennes i et intervju med Romerikes Blad.

Bølges far sier til avisen at familien trøster seg med at datteren var i sitt rette element da hun var på tur med hesten.

– Både Tiril og Sara hadde smil om munnen og storkoste seg da det skjedde. De merket ingenting, et smell og så var det borte. Det holder oss oppe. Det var bare en ulykke. Tiril var på feil sted til feil tid, sier han.

– Setter stort preg på et lite lokalsamfunn

Lokalsamfunnet og begge skolene hvor de to jentene gikk, har vært preget av ulykken. De beskriver det som den mest tragiske hendelsen som har skjedd dem. Tirsdag møtte nærmere tusen barn og voksne opp i begravelsen til Sara, ulykkens andre offer.

Mannen som kjørte ulykkesbilen, er også fra det samme lokalmiljøet. Han er glad for støtten han har opplevd. Familien til jentene klandrer han ikke for ulykken.

Rektor ved Framtun skole, Anne Sverdrup.

TRIST: Rektor ved Framtun skole, Anne Sverdrup.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Han har i avhør forklart at han ikke husker alt fra ulykken. Han husker at han kjørte, et smell, men så mangler det biter.

– Hadde mange venner

Det er ventet stort oppmøte til Blaker kirke i dag, og rektor ved Framtun skole, Anne Sverdrup forteller at 11-åringen hadde mange venner.

– Hun var veldig sosial, omgjengelig og engasjert. Samtidig var hun veldig godt likt på skolen, sier hun til NRK.

Begravelsen starter klokken 13.00 på torsdag, og bortsett fra familie og venner er også korpset Tiril spilte for tilstedet for å ta farvel.

– Det har vært mye hjertevarme i dag til tross for at situasjonen er tragisk, forteller rektoren om stemningen rundt den tragiske ulykken.

Tiril skal begraves fra Blaker kirke, men begraves ved Auli kirke i Nes.

Utenfor Blaker kirke før begravelsesseremonien til Tiril (11).

Utenfor Blaker kirke før begravelsesseremonien til Tiril (11).

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK