NRK Meny
Normal

Tingretten ville ikke fengsle korrupsjonssiktet kommunetopp

I går ble den kommunale lederen pågrepet og siktet for grov korrupsjon. I dag avviste tingretten politiets ønske om å varetektsfengsle mannen.

Politiadvokat og forsvarer før fengslingsmøtet

I NEDRE ROMERIKE TINGRETT: Politiadvokat Mathias E. Hager i Romerike politidistrikt og forsvarer Kristen S. Fari før fengslingsmøtet som gikk for lukkede dører.

Foto: Hanna Seferowicz / NRK

Kommunetoppen erkjente ikke straffskyld da han ble framstilt for varetektsfengsling i Romerike tingrett torsdag ettermiddag. Politiet ønsket å fengsle mannen i fire uker med brev- og besøksforbud. Retten var ikke enig.

Mannens forsvarer, Kristen S. Fari, sier at de er godt fornøyde med tingrettens avgjørelse.

– Han har fra første stund sagt at han ikke erkjenner straffansvar. Han forstår ikke grunnlaget for siktelsen, og synes naturligvis det var hyggelig at retten ga ham medhold i denne omgang, sier Fari.

Les også: – Forstår ikke grunnlaget for siktelsen

Siden politiet anket kjennelsen må mannen likevel sitte fengslet til anken er behandlet.

– Vi har tatt ut en siktelse, og den står selvfølgelig politiet inne for. Men vi merker oss at retten ikke mener det er grunnlag for å varetektsfengsle, sier politiadvokat Mathias E. Hager.

Er ikke bevisene gode nok i denne saken?

– Det får bli opp til lagmannsretten å avgjøre.

Siktet for grov korrupsjon

Sammen med en annen person er mannen siktet for å være involvert i grov korrupsjon og grov utroskap, og ble pågrepet i en politiaksjon onsdag. Det er ikke kjent hvor store pengesummer det er snakk om.

Det var ansatte i kommunen som først fattet mistanke om at noe var galt, og som leverte inn en anmeldelse til politiet. Den ene av de siktede har hatt en ledende stilling i kommunen, og har ifølge politiet hatt vide fullmakter til å kjøpe inn varer og tjenester til kommunen, og attestering av fakturaer. Mannen er nå suspendert.

Politiet ser på saken som alvorlig og omfattende, og i en pressemelding utelukker de ikke at det kan bli ytterligere pågripelser og ransakinger.