NRK Meny
Normal

Tiltalt for grovt tyveri fra gullsmedbutikk

Fire polakker er tiltalt etter å ha stjålet smykker og klokker for 2,5 millioner kroner fra en gullsmedbutikk i Drøbak.

Tyvgods Drøbak gullsmed

De fire polakken som er tiltalt for innbruddet i Drøbak skal ha stjålet varer for 2,5 millioner fra gullsmedbutikken. På bildet ser man flere av varene de skal ha stjålet fra butikken.

Foto: Follo Politidistrikt

Det var i januar at polakkene skal ha slått hull i veggen til en gullsmed på kjøpesenteret i Drøbak og stjålet varer for nesten 2,5 millioner kroner.

De fire ble pågrepet etter kort tid og har siden januar sittet i varetekt. De er i alt mistenkt for sju ulike grove tyverier av gullsmed- og klokkebutikker i Sør-Norge.

De tiltalte skal i alt ha stjålet varer for nesten 9 millioner kroner.

Tror de tilhører en større kriminell gruppe

De fire personene er tiltalt etter straffelovens paragraf 60a, den såkalte mafiaparagrafen.

– Vi har grunn til å tro at de fire tiltalte tilhører en større kriminell gruppe med tilhørighet i Polen. Tidligere i år ble tre andre polske statsborgere fra samme område dømt for tilsvarende grove tyverier og bilbrukstyverier. Vi antar at disse tilhører samme gruppe, sier politiadvokat Nora Pedersen ved Follo politidistrikt.

Alle de fire som er tiltalt er tidligere dømt for grovt tyveri og medvirkning til grovt tyveri, skriver Follo politidistrikt på Facebook.

Saken fortsetter under videoen.

Se tyvene på overvåkningsmakeraet stjele verdier for 2,5 millioner fra en gullsmedbutikk i Drøbak.

Pågrepet på vei ut av landet

Tre av de tiltalte ble pågrepet 15. januar på et tog i Østfold på vei ut av landet, med det meste av tyvegodset på seg. Den fjerde personen ble pågrepet samme dag i Sverige, og overlevert til Follo politidistrikt.

– Tyvene har slått hull i veggen med en slegge. Det er glasskår overalt, hyllene er tomme. Det finnes ikke noe igjen av gull- og diamantskapene. Også fire klokkeskap har blitt tømt, sa daglig leder av gullsmedbutikken, Birgit Ilmo, til NRK like etter tyveriet.

Hun driver butikken sammen med mannen sin, som er optiker, og sønnen som er urmaker. Dette er det andre innbruddet butikken rammes av på under ett år.

– Det er bedrøvelig og det tar fra deg lyst og arbeidsglede, i hvert fall når det skjer flere ganger. Man mister motet litt. Kan ikke folk la det som tilhører andre, være i fred? uttalte Ilmo like etter det andre innbruddet.

Innbrudd gullsmed Drøbak City

Slik så det ut i gullsmedbutikken etter at de fire polakkene skal ha slått hull i veggen med en slegge.

Foto: Fredrik Buer/NRK