NRK Meny
Normal

Tiltalt for bildrap på venninne i Oslo

En 19 år gammel mann er tiltalt etter at en 23 år gammel kvinne mistet livet i en trafikkulykke i en rundkjøring ved Ekebergtunnelen i Oslo.

Bussulykke ved Sørenga

Både politi og Oslo brann- og redningsetat var på stedet kort tid etter ulykken.

Foto: Oyvind Bye Skille / NRK

Det var søndag ettermiddag 12. januar i år at ulykken skjedde, like ved inngangen til Ekebergtunnelen på Sørenga i Oslo.

En personbil kom inn i rundkjøringen og kjørt inn i bakdelen på en rutebuss. I bilen satt den 19 år gamle sjåføren, kvinnen (23) og hennes kjæreste.

Kvinnen døde senere på sykehus av skadene hun ble påført. De to andre som satt i bilen slapp unna med lettere skader. Ingen personer som var om bord på bussen ble fysisk skadet.

De tre i personbilen var på bilferie i Norge da ulykken skjedde. Nå har statsadvokaten i Oslo tatt ut tiltale mot kvinnens 19 år gamle venn, en fransk statsborger, skriver TV2.

Hadde høy fart

Ifølge tiltalen hadde sjåføren for høy fart da han kjørte inn i rundkjøringen, og han klarte ikke å overholde vikeplikten overfor en rutebussen.

Han er også tiltalt for å ha vært ruspåvirket da ulykken skjedde.

Franskmannen har sittet i varetekt siden ulykken 12. januar. Ifølge TV2 er det foreløpig ikke kjent når saken skal opp i Oslo tingrett.