NRK Meny
Normal

Tidenes spillansering

40 nattåpne butikker, show på Karl Johan, og flere tusen fans sørget for tidenes spillansering da The Burning Crusade ble sluppet i natt.

Spillansering på Egertorget
Foto: Vivendi Games

Ved midnatt natt til tirsdag ble den etterlengtede utvidelsen til World of Warcraft, The Burning Crusade, sluppet.

Etter flere forsinkelser ble lanseringsdatoen endelig klar, men det er ikke sikkert det finnes nok spill i Norge til å fylle etterspørselen.

- Dette ser bra ut

Rekordspill i ny drakt

Køer over hele landet

I forbindelse med lanseringen av World of Warcraft the Burning Crusade hadde over 40 butikker over hele Norge nattåpent.

Tusenvis av ivrige WoW spillere trosset kulda, storm og uvær for å stille seg og sikre seg sitt eksemplar av utvidelsespakka. Dette er den største spillanseringen i Norge noensinne, og butikker over hele landet har meldt om lange køer og bra salg i natt.

Det er antatt at mellom 3500-4000 mennesker har stilt opp på de forskjellige nattåpent aktivtetene.

Spillansering i Trondheim
Foto: Vivendi Games

Overraskende populært

World of Warcraft (WoW) overrasket alle, inkludert produsentene, da spillet slo alle tidligere rekorder og ble det desidert mest populære nettspillet noen sinne.

De har for tiden åtte millioner spillere verden over, én og en kvart million av dem er Europeere.

Da WoW skulle lanseres i Europa sa analytikere at de kunne forvente et sted mellom 200.000 og 300.000 spillere.

- Visste noen av dere at spillet ville bli så populært, er det bare å sende en søknad om jobb til Blizzard Europe. De trenger dere, sa Frank Pearce, sjef for produktutvikling i Blizzard Entertainment, da han var i Oslo for å vise fram The Burning Crusade i høst.

Blood Elf sloss med elemental
Foto: Blizzard

For få spill?

Det er ikke kjent hvor mange kopiet av spillet som blir gjort tilgjengelig i Norge i dag. Ifølge VG Nett er det snakk om rundt 50-60.000. Det er anslått at mellom 70-80.000 spiller WoW i Norge, men Blizzard vil ikke gå ut med slike detaljer.

- Vi har fått inn 500 spill. Vi kommer nok til å bli utsolgt i natt, i likhet med de fleste andre spillbutikker i Norge, sier Jarle Hrafn Grindhaug i Game til VG Nett.

På Egertorget i Oslos hovedgate holdt spillfantastene det gående i 4 timer fra 18-22 i går kveld. Mange var utkledd som sine spillkarakterer.

Spillansering på Egertorget
Foto: Vivendi Games

 

Etterlengtet spill

Utvidelsespakken The Burning Crusade har vært varslet og ventet på i over ett år.

Landskapet er mer fantasipreget enn i den Warcraft-verdenen spillerne har beveget seg i til nå.

Der Azeroth i stor grad har vært basert på jordisk natur, med jungel, ørken, slettelandskap og kyststriper, er det nye kontinentet Outland inspirert av verdensrommet og utenomjordiske fantasilandskap.

Blir oppslukt av spillet

WoW har fått mye oppmerksomhet for at mange ikke klarer å . Noen har sluttet på skole og jobb, og lever mer i fantasiverdenen enn utenfor.

Virtuelle krigshelter

I Kina har myndighetene tvunget spillprodusentene av online rollespill til å sette sperrer i spillet som gjør spillfiguren svak hvis man spiller for lenge.

Etter tre timer får karakteren reduserte egenskaper, og fortsetter man å spille blir den satt ned til det laveste nivået. For å slippe denne straffen så må spillere ta en pause på minst fem timer. Men når Blizzard får velge, blir det ingen slike begrensninger.

Flyvende ridedyr over Nagrand
Foto: Blizzard

Slik blir The Burning Crusade:

  • De viktigste endringene i det nye WoW-spillet er at spillfigurene kan stige til level 70, mot den tidligere grensen på 60.
  • De har laget to nye raser: blodalver på horde-siden og draenei på allianse-siden. Det kommer nye områder, nye oppdrag og nye våpen og rustninger.
  • I tillegg til de vanlige ridedyrene, som gjør det mulig å reise raskere rundt i spillet, kan man med Burning Crusade kan bruke flygende ridedyr, som griffin og wyvern.
  • Jewelcrafting blir introdusert som et nytt yrke, som gjør at man kan lage smykker og ringer, og juveler som kan oppgradere annet utstyr.
  • I det originale spillet er mange av de vanskeligste oppdragene utformet slik at man må være 40 spillere for å løse dem. Men de nye områdene blir bygget for enten 10 eller 25 spillere.
  • Blizzard endrer nesten hele honor-systemet. Poeng man samler ved å sloss mot andre spillere vil kunne byttes inn i spesielle våpen eller rustninger.