NRK Meny
Normal

Thommessen slakter Se og Hør

Olaf Thommessen forteller at han i mange år har følt seg forfulgt og trakassert av Se og Hør. - Gammelt nytt, sier han om boka til Melnæs.

Ekteparet Vendela og Olaf Thommessen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Venstres nestleder Olaf Thommessen er overrasket over at folk blir sjokkert over det som kommer fram i boka til den tidligere Se og Hør-journalisten Håvard Melnæs.

- Jeg har trodd at det som nå beskrives som ufine og ulovlige metoder har vært "gammelt nytt", skriver han i et innlegg på nettavisen Tidens tegn.

- Jeg opplevde dem som hakket verre enn for eksempel VG - men ikke ekstremt mye verre, skriver Thommessen.

- De plaget min kone

Thommesen reagerer særlig sterkt på hvordan Se og Hør behandlet hans kone, Vendela Kirsebom Thommessen, etter han hadde en hjerneblødning i 2005.

- De plaget min kone til det uansvarlige. De tok bilder av meg på tur, denne gangen reelle paparazzibilder, de hang visstnok utenfor huset vårt og utenfor sykehuset - noe jeg ikke har noe forhold til da jeg var bevisstløs, skriver Thommessen.

- Skatteetaten lakk informasjon

I nettavisen Thommessen selv har startet forteller han også om egne erfaringer med at bladet betaler folk for å gi vekk taushetsbelagt materealet.

- Det mest interessante har vært en skattesak der de har, kanskje betalte, kilder i skatteetaten. Disse har lekket informasjon om min kones selvangivelse. Deretter har Se og Hør sammenholdt denne med oppslag i et internasjonalt blad for mange år tilbake - og spekulert i at det er en mismatch, forteller Thommessen.

Forfulgt fordi de ikke stilte opp

Han mener Se og Hør har behandlet ham og Vendela dårlig, helt siden de ikke ville selge bladet retten til å trykke bilder fra deres bryllup.

- Også vi opplevde at de betalte både servitører, gjester og andre i bryllupet for å selge private bilder. I tillegg måtte sågar våre sikkerhetsvakter stoppe en journalist fra bladet fra å trenge seg inn i selve bryllupet. Deretter valgte - og velger - de enhver anledning til å gi dårlige bilder og usympatiske vinklinger.

- Dette bekreftes til dels i den nyutgitte boken der jeg omtales som "den kødden". Et hederstegn naturligvis - når det kommer fra en kanten, skriver Thommessen.