NRK Meny
Normal

The Other Guys

Regiøser Adam McKay og skuespiller Will Ferrel er tilbake. Her kommer The Other Guys.

The Other Guys

Helsprø action i The Other Guys

Foto: Sony Pictures

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Regissøren og manusforfatteren Adam McKay har i samarbeid med skuespilleren Will Ferrell laget to av det forrige tiårets aller mest glimrende komedier, nemlig Anchorman og Talladega Nights.

I 2008 lagde de den morsomme, men likevel noe skuffende Step Brothers. Nå er de tilbake, forventningene står i taket: Her kommer The Other Guys.

The Other Guys er en komedie som skiller seg fra andre filmer av Adam McKay ved at den også er en actionfilm.

Handlingen utspiller seg rundt en politistasjon i New York. Samuel L. Jackson og Dwayne Johnson spiller de to barske og heltemodige politimennene alle de andre skulle ønske at de var.

Når disse to dør, åpner det seg en mulighet for de mindre glamorøse politimennene, The other guys.

Will Ferrell er den knusktørre, korrekte og upopulære skrivebordspolitimannen som aldri slutter å prate.

Mark Wahlberg er den bitre hardhausen som hater alle rundt seg. Disse to passer dårlig sammen, men likevel ender de opp som partnere.

The Other Guys

Samuel Jackson og The Rock i The Other Guys.

Foto: Sony Pictures

Det er en film med mye roping og krangling.

Tuna

Kvaliteten på en film som dette vil være avhengig av om det er tilstekkelig plass til Will Ferrell å boltre seg på, og selvfølgelig om han er i form.

Den rollen han gjør her er gjennomtenkt og nyansert. 43 år gamle Ferrell er mer voksen enn det vi er vant til, det vil si at han mentalt har gått fra å være et brautende barn til å bli en kverulerende attenåring.

Will Ferrell er morsom når alt dreier seg om ham. Han er en ubetalelig komiker, men ikke alltid like flink til å tilpasse seg omgivelsene.

Og nettopp derfor hadde jeg gledet med til denne filmen. Regissør Adam McKay er et geni når han jobber med små, lukkede miljøer.

I Anchorman var det en nyhetsredaksjon på syttitallet, i Talladega Nights var det en racerbane. Dette er solide, velfungerende og trygge filmer, hvor vi vet hvor vi er og hva som skjer, og det gir rikelig med plass for improvisasjonshumor.

Han bygger hele filmen rundt Will Ferrell, så å si.

Problemet med The Other Guys er at den gaper over for mye. Den ønsker både å være en actionfilm og en komedie, så hele dette universet blir for stort og rotete. Det er en film med mange gode øyeblikk, men som lider av dårlig fokus.