NRK Meny
Normal

The Green Hornet

The Green Hornet er en helt kul søndagsfilm, om du tar den for det den er.

THE GREEN HORNET

The Green Hornet når ikke helt til topps, ifølge filmanmelder Ivar Winther.

Foto: Filmweb


The Green Hornet dukket først opp som et hørespill i USA på tredvetallet, og har siden kommet ut som bl.a. film, TV-serie, tegneserie og i bokform. I kveld kommer enda en film om denne maskerte helten. Den er i 3D, og med et romslig budsjett.

Den franske regissøren Michel Gondry gjorde seg bemerket med musikkvideoer for bl.a. Björk, Chemical Brothers og Daft Punk. Han har gjort musikkfilm med Dave Chapelle, og fikk et navn som filmregissør da han lagde Evig solskinn i et plettfritt sinn med Jim Carrey i 2004.

Gondry er kjent for en særegen og svært fantasifull visuell stil, og han jobber gjerne med forskjellige lag av virkelighet i filmene sine.

Man kan si han har vært kunstskolestudentenes filmregissør.

Store forventninger

Skuespilleren og manusforfatteren Seth Rogen er til stede i flere av de siste årenes store komedier, bl.a. The 40 Year Old Virgin, Knocked Up, Superbad og Pineapple Express. Rogen representerer noe jovialt og karslig. Han er en øldrikkende, evigung kompis med bamsete utseende, vennlig stemme og snille øyne.

Når disse to nå lager film sammen, får man visse forventninger. Seth Rogen spiller avisarvingen Britt Reid, som tar identiteten The Green Hornet når faren hans dør.


Til kamp for det gode

The Green Hornet tenker som så at alle maskerte helter har én svakhet til felles, nemlig at de kjemper for det gode. Dermed kan en hvilken som helst skurk presse dem ved å ta gisler eller true med en terroraksjon.

Løsningen for The Green Hornet blir å bygge seg opp et image som en superskurk. Han får tillit blant andre kriminelle og kan overlate dem til politiet.

Noe er kjempesmart, og noe er bare masete

Ivar Winther

Med seg på laget har han den kinesiske altmuligmannen Kato, et multitalent som tidligere jobbet for faren. De farter omkring i Los Angeles i en svært velutrustet bil, og slåss mot gangstere og korrupte politikere, samtidig som de krangler om damer.

Tradisjonell


The Green Hornet har fått en lunken mottagelse av mange kritikere. Dette kan skyldes at den er uventet tradisjonell i formen, til å være en film av Michel Gondry. Her er det ingen skjulte bevissthetsnivåer i menneskesinnet som blir avdekket.

Dette er en tullete actionkomedie med tidvis morsomme vitser og mye kreativ vold.

Noe er kjempesmart, og noe er bare masete. Som ventet er den visuelt sprakende, og Gondry har også klart å gjøre et par oppfinnsomme grep med 3D-formatet.

Seth Rogen er som alltid god så lenge han er i godt humør, men ikke fullt så overbevisende når han er i det dramatiske hjørnet. Christoph Waltz, kjent fra Inglorious Basterds, er det verdt å følge med på. Her spiller han en gangster som både er blodtørstig, og komisk opptatt av sitt eget utseende. Cameron Diaz, derimot, er ikke fullt så interessant.