NRK Meny
Normal

Telefonstorm hos fastlegene

Så mange spør om svineinfluensa, at folk som er syke ikke kommer frem.

Illustrasjon

Skui legekontor i Bærum har de siste dagene hatt en storm av bekymrede Bæringer på telefonen med spørsmål om svineinfluensa.

- V blir nedringt på legekontorene rundt omkring i Bærum, fordi pressen oppfordrer folk til å ta kontakt med fastlegekontoret sitt med spørsmål om svineinfluensa, og ikke ringe til Helsedirektoratet, sier legesekretær Kari Ask.

- Syke kommer ikke frem

Ask sier legenkontorene ikke er de rette til å svare på generelle spørsmål om vaksinen og viruset. I Bærum er der folkehelsekontoret som skal hjelpe lokalbefolkningen generelt.

- Det vil bli offentliggjort i Bæringen og i Budstikka. Risikopasienter tar vi kontakt med, og de vet jo også selv at de er i den gruppen som skal ha første vaksinasjonsbolke. Der hører også gravide til, sier hun.

Barn og ungdom de blir vaksinert, og får all informasjon via helsesøstrene og skolene. Ask håper nå at folk får med seg dette, og at legekontorene kan ta seg av de som trenger det mest:

- Jeg håper folk følger med i avisen, og at de ikke ringer ned kontorene om svineinfluensa. Det fører til at folk som er syke ikke kommer frem på telefonen. Det kan få ganske store konsekvenser, sier hun.