NRK Meny
Normal

Tatt med 100 kg hasj

Politiet beslagla 100 kg hasj under en væpnet aksjon i Oslo søndag.

ILLUSTRASJONSBILDE: Hasj

HASJBESLAG: Politiet fant 100 kilo hasj (Illustrasjonsfoto).

Foto: Politiet

Politiet pågrep søndag en tysk lastebilsjåfør og en bergenser (36) i en væpnet aksjon. De to ble pågrepet under overlevering av nærmere 100 kg hasj på et industriområde i Oslo, skriver Dagbladet.

– Vi har pågrepet to personer i en større narkotikasak i samarbeid med Oslo politidistrikt, sier seksjonsleder Jørn Solsvik i Hordaland politidistrikt til NRK.

Politiet skal ha overvåket tyskeren mens han hadde telefonisk kontakt med en av de andre involverte, og ventet med pågripelsen til han var i ferd med å overlevere bilen.

Aksjonen skal ha vært utført av seksjon for organisert kriminalitet og andre avdelinger i oslopolitiet på oppdrag fra Hordaland politidistrikt.

– Jeg kan bekrefte at to personer 1. april ble pågrepet i Oslo i en større hasjsak. Vi har bistått politiet i Hordaland, og det er deres etterforskning, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal ved Oslo politidistrikt.

De to mennene ble i går varetektsfengslet i fire uker hvorav to uker i full isolasjon. Det er ventet at de to overføres til Bergen.

Bergenseren skal ha erkjent straffeskyld for et mindre parti hasj på mellom 5 og ti kg, men nekter for å ha noe med søndagens beslag å gjøre.

Politiet mistenker at det er flere personer involverte i saken.