NRK Meny
Normal

Varetektsfengsles for drap på norsk-vietnameser

Politiet har varetekstfengslet nok en person for drapet på en 44-årig norsk-vietnameser på Grønland Torv i Oslo.

Parkeringshus på Grønland

En kvinne og tre menn ble varetektsfengslet i saken i juni.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Mannen på 23 år varetektsfengsles i fire uker. Han ble pågrepet like før helgen, og ble mandag morgen fremstilt for varetektsfengslingen.

Politiadvokat Leif Morten Eide ønsker ikke å kommentere hva siktede forklarte under møtet, men forteller at han har tilknytning til noen av de andre siktede i saken.

– Vi kan heller ikke utelukke at det blir flere pågripelser i saken, sier Eide.

Norsk-vietnameseren ble funnet livløs i et parkeringshus ved Smalgangen og Grønland torv 16. juni i år. Han ble kjørt til sykehus og erklært død der.

– Mannen som nå er pågrepet er siktet for drap eller medvirkning til drap, sier Eide.

Fem andre siktede

Fire andre, en kvinne og tre menn, ble i juni siktet for drap eller medvirkning til drap i saken. De ble varetektsfengslet i juni. Alle fire nektet straffskyld.

Politiet mente faren for at de siktede skulle ødelegge bevis var stor, og fikk medhold i at de fire skulle sitte i full isolasjon. Ytterligere én person ble fortsatt siktet for drap eller medvirkning til drap, men ble løslatt. Seks andre personer ble siktet for å ha forsøkt å skjule eller unndra bevis.

I juli ble også en 29 år gammel mann siktet for drap eller medvirkning til drap i samme sak.

Hittil sitter altså seks stykker i varetektsfengsel i saken. Fire av disse er i familie med hverandre. Politiet ønsker så langt ikke å kommentere hva slags relasjon 23-åringen har til de andre siktede.

En av de seks varetektsfengslede er samboer med den siktede kvinnen. De holdt begge til på Romerike, der en utbrent bil som knyttes til drapet ble funnet.

Drapsofferet frikjent for drap

Drapsofferet ble tidligere frikjent for å prøve å drepe en 39 år gammel norsk-vietnameser. Kvinnen som er siktet i saken hadde en forbindelse med denne mannen.

Mannen som ble funnet livløs i et parkeringshus skal ha blitt advart om at noe kunne skje ham, og han måtte være på vakt. Advarselen ble knyttet opp mot miljøet rundt den drepte 39-åringen.

Teorien om et mulig hevndrap, er foreløpig et av de sterkeste sporene politiet har i saken, skriver VG.

Utbrent bil

En utbrent bil som ble funnet på Kløfta 17. juni ble av politiet umiddelbart knyttet til drapet.

Foto: Remi Presttun