NRK Meny
Normal

Taper 100.000 kroner i døgnet

Taxinæringen i hovedstadsområdet taper store penger på mindre flytrafikk til og fra Oslo Lufthavn.

Drosjer
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Luftrommet over Oslo og resten av landet har vært stengt i lengre perioder siden torsdag i forrige uke, på grunn av askeskyen fra Island.

Selskapet som eier blant annet Asker og Bærum taxi og Nedre Romerike taxi taper penger som følge av endringene i flytrafikken, forteller sier daglig leder, Dag Skramstad.

– Det er mye mindre hentinger til flytog og turer til Oslo Lufthavn er helt fraværende. Vi merker også at det er mange møter som avlyses, forteller Skramstad til NRK.

Nedtur

Han anslår at selskapet, som er det nest største i Osloområdet, taper rundt 100.000 kroner i døgnet som følge av at mange flyturer er innstilt.

– Det påvirker oss økonomisk og humørmessig. Sjåførene må sitte lenge å vente på turer og inntjeningen til bilene blir lave, sier Skramstad.

Sjåførene i Oslo Taxi har fortalt om gode dager. Sentralen har sjelden sendt så mange biler ut av landet som den siste uken, og meldte om hundre turer til utlandet bare i helgen.

– Vi har forsøkt å hente inn den tapte inntekten ved og gi gode tilbud til kunder som ønsker lengre turer, både innenlands og utenlands. Men det blir fortsatt mye venting for sjåførene våre, sier Skramstad.