NRK Meny
Normal

Fornebubanen er inne, T-bane til Ahus er ute

Kollektivtrafikken i Oslo og andre storbyer skal prioriteres, er de fire borgelige partiene enige om.

hans olav syversen

Hans Olav Syversen (Krf) er fornøyd med kollektivsatsing i storbyene.

Foto: NRK

Hans Olav Syversen er Oslo-representant og parlamentarisk leder i Kristelig Folkeparti, og han har vært med på møtene de fire borgelige partiene har hatt de siste 12 dagene.

– Jeg er glad vi eksplisitt har sagt at kollektivtrafikken i storbyene skal prioriteres.

– Ahus får vi komme tilbake til

Mandag ble det klart at Krf og Venstre ikke er med videre i regjeringsforhandlingene, men har skrevet under på en avtaIe med Høyre og Frp. I avtalen mellom de fire partiene er de enige om å samarbeide om styrke kollektivtrafikken i de største byene.

– Vi har nå fått en avtale på plass der det helt klart står at kollektivtrafikk i storbyene skal prioriteres. Og noe vi vet blir kjempeviktig er både for så vidt jernbanetunnel, etterhvert også t-banetunnel. Fornebubanen er vi enige om skal prioriteres, Ahus får vi komme tilbake til, det kan ikke jeg love på vegne av ny regjering, sier Hans Olav Syversen.

Bompengene går ikke ned i Oslo

I avtalen mellom Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti står det at bompengesatsen til nye veiprosjekt skal ned. Hans Olav Syversen mener likevel at dette ikke gjelder veier inn mot de store byene.

– For i byene har også bompengene en annen funksjon. Der brukes avgiften til å redusere trafikken, og det vet vi er helt nødvendig skal man få det nødvendige antall biler gjennom.

Pendlere til Fornebu

Det er fullt på bussene til Fornebu.

Foto: NRK