NRK Meny
Normal

Svindelsiktede samarbeider

Flere av håndverkerne som i går ble pågrepet av politiet i forbindelse med svindelsaken i undervisningsbygg, er villige til å samarbeide med politiet.

Det kom fram i løpet av avhørene som begynte i dag morges, sier politiinspektør i Oslo politidistrikt, Jørgen Brodal.

- Noen har sagt seg villige til å samarbeide med politiet, sier Brodal.

Han forteller at de sannsynligvis vil fremstilles for varetektsfengsling på torsdag.

- Når det gjelder videre fremdrift vil sannsynlig varetektsfengsling være torsdag, hvis det blir aktuelt. Det kan skje i morgen, men det er uvisst ettersom avhørene er kommet så kort, sier Brodal.

Millionsvindel

De fire er siktet for medvirkning til grovt økonomisk utroskap.

Politiet i Oslo gjennomførte i formiddagstimene mandag en stor aksjon der fire menn ble pågrepet, og hus, hytter, biler og kontorer ble ransaket på jakt etter bevis for medvirkning til grov økonomisk utroskap mot Oslo kommune.

Det dreier seg om svindel i millionklassen også for disse fire, som politiet har siktet for grov økonomisk utroskap i samarbeid med den allerede siktede tidligere eiendomssjefen i Undervisningsbygg, Frank Murud.

Pågripelsene kommer som et samlet resultat av politiets etterforskning etter at Murud for en tid tilbake ble varetektsfengslet siktet for grov økonomisk utroskap mot Oslo kommune i størrelsesorden 90 millioner kroner.