Strømmen tapte skjebnekampen

Skedsmo-laget får ikke spille kvalifisering til eliteserien etter å ha tapt for Løv-Ham på hjemmebane.

Strømmen - Løv-Ham

Det holdt ikke for Strømmen i dag. Løv-Ham får spille kvalifisering til eliteserien.

Allerede fem minutter ut i kampen går Løvene opp i ledelsen 0-1, Arve Walde står umarkert på bakre stolpe og dunker en corner rett i mål.

I slutten av 1. omgang utlikner Strømmen. Jonas Rygg header ballen inn.

Til pause stod det uavgjort på Strømmen stadion. Men uavgjort hadde ikke holdt. Før kampen lå Skedsmo-laget på 6. plass på tabellen, mens motstanderen Løv-Ham lå på 5. plass.

Ledelsen holdt ikke

Vel fem minutter inn i andre omgang gir Andreas Moen Strømmen den nødvendige ledelsen i kampen.

Men i 66. minutt slår Arve Walde og Løv-Ham til igjen, stillingen er 2-2. Og i 85. minutt sørger Anders Næs for et nytt mål for Løvene, stillingen er 2-3

Da er det over for Strømmen, som blir i 1. divisjon også neste sesong.

Kampen spark for spark

Hadde nådd målet

Strømmen hadde allerede før kampen nådd målet sitt i år, som var å holde seg i 1. divisjon.

Strømmen-trener Thomas Berntsen gledet seg veldig før kampen.

– Vi har vært gode hjemme og har muligheten til å vinne, sa Bentsen til NRK lørdag.

Men slik gikk det altså ikke.

Veien videre

Med seier er det Løv-Ham som har sikret seg kvalifiseringsplass.

Og slik blir veien videre:

Hønefoss ligger på kvalifiseringsplass i eliteserien og skal spille kvalifiseringskamp mot laget som ender på 5. plass i 1. divisjon.

Lagene som ender på 3. og 4. plass i 1. divisjon skal spille mot hverandre. Deretter møtes vinnerne fra de to kampene for å avgjøre hvem som får den siste plassen i eliteserien neste år.

Seier til Follo

Follo møtte Moss på bortebane i ettermiddag og vant 1-2.

Noe som kunne sikret laget en plass i 1. divisjon neste sesong dersom styret hadde søkt om lisens.