NRK Meny
Normal

Strømlinger vil ikke bo i Lillestrøm

Skedsmo ønsker «Lillestrøm» som navnet på ny storkommune på Nedre Romerike, men det er ikke alle enig i. For supporterne i Strømmen fotballklubb klinger ikke «Lillestrøm» i godt i ørene.

Gutta på puben

HOLDER MED STRØMMEN: Fotballsupporterne Anders Thoresen og Sindre Nilsen heier på Strømmen og liker ikke at den nye storkommunen kan få navnet til erkefienden Lillestrøm.

Foto: Emilie Hellberg Saksæther / NRK

– Å si «Lillestrøm» for oss blir som å banne i kirka, sier Anders Thoresen.

– Jeg har ikke noe dårlig inntrykk av folka i Lillestrøm, men jeg kunne ikke tenke meg å bo i Lillestrøm kommune. Jeg vil assosieres med Strømmen, sier Sindre Nilsen.

De er begge strømlinger og er sammen med de andre supportene av Strømmen fotballklubb. På puben i Strømmen blir forslaget om å ha Lillestrøm som navnet på ny storkommune på Nedre Romerike ikke tatt godt imot.

– Å bo i en kommune som heter Lillestrøm er helt uaktuelt, sier Thoresen.

Politisk uenighet om navnet

Men ordføreren i Skedsmo, Ole Jacob Flæten, heier på navneforslaget.

– Næringslivet snakker om Lillestrøm-regionen, og klarer å identifisere stedet ut fra det, så det mener jeg er et argument som vi skal ta med inn i diskusjonen.

Forhandlingene om kommunesammenslåing mellom de tre kommunen Fet, Skedsmo og Sørum nærmer seg slutten, men navnevalget har blitt en vanskelig nøtt å knekke.

Sørum-ordfører og Skedsmo-ordfører

UENIGE: Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen og ordfører i Skedsmo Ole Jacob Flæten forhandler om å slå seg sammen. Men navnet er et vanskelig tema.

Foto: Dag Aasdalen / NRK

– Det høres veldig banalt ut, men følelser skal man ikke tulle med, sier Sørum-ordfører Marianne Grimstad Hansen.

«Romerike», «Nedre Romerike» og «Lillestrøm» har blitt nevnt, men for Hansen er Lillestrøm klart offside.

– Selv om Lillestrøm er et av fotballagene på Romerike, så er det veldig mange i denne regionen som også holder med andre lag, og dette er følelser som sitter dypt, mange vil stemme for Lillestrøm nettopp fordi de er supportere av Lillestrøm, andre vil ha store problemer med å stemme for en kommune nettopp på grunn av det navnet.

Har andre navneforslag

– Jeg har hørt forslaget «Nye Romerike» og det synes jeg er veldig bra, sier supporter Anders Thoresen.

– Enten må det bli Strømmen kommune, eller så må det bli Sagdalen kommune som er de stedene som er historiske i området, alt annet har bare kommet den senere tid, sier Sindre Nilsen.

– Det burde jo ihvertfall hete Strømmen i stedet for Lillestrøm, men en kommune med navnet «Romerike» klinger bedre, avslutter Thoresen.

LES OGSÅ: Kan en kommune på Romerike hete Romerike?