NRK Meny
Normal

Straffedømt elleve ganger

Drapstrusler, narkotika og ran er bare noe av hva mannen som er siktet for Bislett-drapet er straffedømt for tidligere.

Døde etter hodeskudd

Det var 18. juni at den 29 år gamle mannen Einar Opsahl ble skutt og drept på Bislett i Oslo.

Foto: Erik Engen

Den 29 år gamle mannen som er siktet for drapet på Bislett er en del av et kriminelt asiatisk miljø i Oslo.

I 2001 fikk han sin første dom. ”Merittlisten" til mannen ble presentert i en dom fra Oslo tingrett fra 2009, skriver Aftenposten.

Da ble han blant annet dømt for vold mot en mann på et utested i Oslo sammen med en tredje person. De to voldsmennene forlot utestedet med en kvinnelig bekjent. Offeret ble etterlatt bevisstløs på gulvet. Selv slo 29-åringen ett eneste, men hardt slag i ansiktet på offeret.

Krevde beskyttelsespenger

I 2004 truet han og en kamerat med å drepe innhaverne på en restaurant i Oslo sentrum. De sa restauranten ville bli rasert om de ikke fikk 10000 kroner månedlig i beskyttelsespenger.

29-åringen har også blitt dømt for å ha rettet en Smith & Wesson-revolver mot hodet til en kvinne som ba ham stoppe mishandling av en mann på hotell Bristol.

I dommen fra 2009 poengteres det at mannens fem første dommer i det vesentlige gjaldt vold under særdeles skjerpende omstendigheter, trusler, brudd på våpenloven, ran og utpressing. Senere er han mest dømt for våpensaker og narkotika, men også vold og brudd på veitrafikkloven.