Stjal fra hjertesyke barn

Tyver forskynte seg av penger fra en leketøysautomat tilhørende Foreningen for hjertesyke barn. Les mer fra nattens politilogg her.

Illustrasjonsfoto
Foto: MMSfoto:Karin Jegtvik / NRK

Litt før midnatt i går kveld varslet vektere om innbrudd i en liten leketøysautomat i Homansbyen, tilhørende Foreningen for hjertesyke barn.

Politiet som kom til stedet kunne bare konstatere at pengene i automaten var tatt, og varslet deretter eieren - som vil anmelde forholdet.

Varslet om mann som lå på bakken

GRØNLAND: Klokken 19.47 mandag kveld fikk politiet melding fra en bussjåfør om en mann som lå tilsynelatende livløs på bakken ved en bussholdeplass. Bussjåføren visste ikke hva som hadde skjedd med mannen, og varslet derfor politiet og tilkalte ambulanse. Politiet kom til stedet, og så til at mannen - som trolig hadde hatt et epileptisk anfall - ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Stanset i bilkontroll - anmeldt for dokumentfalsk

STOVNER: Like før klokken 20 mandag kveld ga en politipatrulje signal til to personer i en bil på Trondheimsveien om at de skulle kjøre inn til siden. Bilen stanset kort tid senere ved en bensinstasjon. Føreren av bilen viste fram et legitimasjonskort, men polititjenestemennene fattet mistanke til dokumentene og til svarene de fikk da de stilte spørsmål til mannen.

Mannen ble dermed innbrakt for en identitetssjekk, som viste at hans personalia ikke stemte overens med de oppgitte. Mannen vil bli anmeldt for dokumentfalsk og for kjøring uten gyldig førerkort.

Varslet om biler med knuste bilruter

HOLBERG PLASS: Klokken 20.25 fikk politiet melding om at en rute var knust på en personbil som sto parkert i Wergelandsveien. Patruljen som kom til stedet så at det fortsatt lå flere verdigjenstander i bilens baksete. De fikk varslet eieren av den svenskregistrerte bilen, som kom til stedet.

Kort tid senere fikk politiet melding om nok en bil i samme område som sto parkert med knust rute. Politiet fikk ikke tak i bileieren da de forsøkte å ringe vedkommende, og en patrulje ble noe senere sendt til stedet. De oppdaget da at bilen ikke lenger sto der melderen hadde observert den.

Hjalp overstadig beruset mann

HAUGERUD: Klokken 20. 40 mandag kveld ble politiet varslet om en eldre, beruset mann som lå på bakken i nærheten av Haugerud t-banestasjon. Politipatruljen som kom til stedet tok rede på hvem mannen var og hvor han bodde. Etter å ha avklart at mannen ikke bodde alene, kjørte patruljen ham hjem.

Drosjesjåfør fikk ikke betaling av passasjer

ETTERSTAD: Litt før klokken 21.30 tak en drosjesjåfør kontakt med politiet, etter at han ikke hadde fått betaling fra en passasjer. Drosjesjåføren var også bekymret for at passasjeren var så overstadig beruset at han ikke kunne ta vare på seg selv. Da politiet kom til stedet hadde imidlertid partene kommet til enighet, og sjåføren fikk betalt for turen.

Rykket ut til brann i bakgård

GRÜNERLØKKA: Både politi og brannvesen rykket ut da det like etter klokken 02 natt til tirsdag kom inn flere meldinger om brann i en søppelkasse i en bakgård på Grünerløkka. Det brant kraftig fra søppelkassen, men det viste seg snart at det neppe var fare for spredning. For å være på den helt sikre siden, tok brannmannskaper seg inn til et snekkerverksted som lå like ved, og kontrollerte at brannen ikke hadde spredt seg.

To unge menn mistenkt for tagging

BISLETT: Klokken 03.49 fikk politiet melding om at to unge menn var observert mens de tagget på husvegger i området ved Sofies plass. En politipatrulje som kom til stedet så to personer som løp fra stedet i retning sentrum.

De fikk raskt kontroll over den ene personen, mens en annen patrulje fikk kontroll over den andre like i nærheten. De to mistenkte er henholdsvis 19 og 21 år gamle, og begge ble innbrakt til arresten.

Tre menn stakk fra taxiregning

CARL BERNERS PLASS: Like etter klokken 04 fikk politiet melding om at tre menn hadde stukket fra en drosjeregning pålydende omtrent 300 kroner. De tre mennene løp fra stedet. Politiet som kom til stedet forsøkte å søke etter mennene, uten hell. Drosjesjåføren vil anmelde forholdet.

Tatt for biltyveri

DÆLENENGA: Klokken 05.26 tirsdag morgen ble en bilfører stanset av en politipatrulje for kontroll. Det viste seg at vedkommende kjørte en stjålet bil - uten gyldig førerkort. Bilføreren vedgikk at han hadde stjålet bilen, og han ble pågrepet og fraktet til Sentralarresten på Grønland.