NRK Meny
Normal

Fabian Stang innrømmer skattetabbe

Oslos ordfører Fabian Stang innrømmer at han ikke fulgte regelverket da han i sommer kjøpte malertjenester for 42 000 kroner. – Kjære alle sammen. Jeg har dummet meg ut, skriver han på egen Facebook-side.

Oslo-ordfører Fabian Stang uttaler seg om at han selv kjøpte malertjenester til hytta svart.

– Alle må være mer påpasselige når vi engasjerer håndtverkere, sier Fabian Stang til NRK etter at det ble kjent at han hadde kjøpt malertjenester uten at det ble betalt skatter og avgifter i sommer.

Kjøpet av malertjenesten skal ifølge Stang selv ha skjedd i forbindelse med vedlikehold av ordførerens private hytte.

Pengene, totalt 42 000 kroner, skal ha blitt betalt direkte inn på kontoen til håndverkeren selv om vedkommende ikke var næringsdrivende.

Det var Dagbladet som avdekket forholdet, og kontaktet Oslo-ordføreren om saken.

– I går ble jeg gjort oppmerksom på at den aktuelle håndverkeren ikke er registrert som næringsdrivende. Det medfører at jeg skulle ha sendt inn lønns- og trekkoppgave til det lokale kemnerkontoret og skatt skulle vært trukket fra det utbetalte beløpet, skriver Fabian Stang.

Oslo-ordføreren opplyser at han i dag har sendt inn papirer til skattekontoret for å gjøre opp for seg.

– Skatten er et spleiselag, og jeg betaler min skatt med glede. På ingen måte har jeg ment å unndra skatt og er svært lei meg for det som har skjedd, uttrykker Stang.

Stang opplyser at han vil ha alle papirer i orden ved eventuelle nye maleprosjekter, eller male selv.

Dagbladet: Ingen kontrakt eller kvittering

Dagbladet skriver at det skal være snakk om Fabian Stangs hytte på Skeikampen i Gausdal kommune i Oppland.

Ifølge avisa skal Oslos ordfører ha engasjert en mann til å beise hytta uten at det ble skrevet noen form for kontrakt for arbeidet.

Stang innrømmer til Dagbladet at han ikke sjekket mannens ansettelsesforhold og arbeidsvilkår, og at han heller ikke fikk noen gyldig kvittering.

Han sier han ikke kjente regelverket godt nok, og dermed ikke gjorde gode nok undersøkelser.

– Jeg har jo tidligere hatt arbeidsgiveransvar i advokatfirma, men jeg har aldri tidligere vært borti håndverkere som ikke er registrert, sier Fabian Stang til Dagbladet.

– Har du som ordfører et ekstra ansvar for å påse at lover og regler blir fulgt?

– Nei. Alle har et ansvar for å følge loven. Det er bra at vi har strenge regler. Jeg har handlet i god tro, men det er alltid leit når man havner i en slik situasjon. Derfor vil jeg nå sørge for at loven blir fulgt, svarer Stang til avisa.