NRK Meny
Normal

Stabæk fotball må ut med over én million

Fotballklubben tapte i retten etter krangel om sponsorprovisjon.

Stabæk - Sandefjord

Klubben vurderer nå anke til lagmannsretten. Her er Stabæks Pontus Farnerud (t.v.) og Ebrima Sohna i aksjon i eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Sandefjord i Telenor Arena i fjor.

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Søksmålet gjaldt provisjon fra salg av sponsoravtaler for Stabæk Fotball, og etter at Asker og Bærum tingrett har sagt sitt får Thue og Selvaag Arena millionprovisjonen de har vært uenige om, skriver Finansavisen.

Vurderer anke

– Vi er uenige i dommen, og det er til vurdering om vi skal anke, sier Stabæks advokat Sverre E. Koch til avisen.

Stabæk Fotball skulle betale sju prosent i provisjon og en bonus på tre prosent hvis den samlede kontraktsummen oversteg 30 millioner kroner i 2009. Partene var uenige om hvordan avtalen mellom dem skulle tolkes.

Vant fram med alle krav

Thue og Selvaag Arena vant fram med alle sine krav i retten.

Dermed må Stabæk Fotball ut med 972 969 kroner pluss renter, de må også betale saksomkostninger på nærmere 100 000 kroner.

– Vi har som mange andre fotballklubber utfordringer med økonomien, og har gjort en stor jobb med å rydde opp og kutte kostnader over en lang periode, så et så stort beløp får selvfølgelig konsekvenser. Men hvilke konsekvenser det får kan jeg ikke si på nåværende tidspunkt, sier daglig leder i Stabæk fotball, Jon Tunold til NRK.

Klubben ba i sitt motsøksmål om 65 625 kroner pluss renter for det de mente var urettmessig fakturert og utbetalt provisjon til selskapet.

Les også: Stabæk blir på Telenor Arena i 2011