NRK Meny
Normal

Speilglatte veier på Østlandet

Både Statens vegvesen og politiet advarer mot veldig glatte veier over store deler av Østlandet. Mildværet som har truffet regionen denne uken, skaper vanskelige kjøreforhold flere steder.

Strøbil

Statens vegvesen advarer mot isete veier i Akershus, Oppland og Hedmark og deler av hovedstaden. Mange biler er ute og salter og strør, som her ved Storo i Oslo.

Foto: Andreas de Brito Jonassen / NRK

– Det er glatt stort sett overalt, særlig på sideveiene. Patruljer over hele Romerike melder om glatt føre, forteller operasjonsleder Per Stenslet i Øst politidistrikt.

Været på Østlandet de siste dagene har vært optimalt for isete veier. Varmegrader på dagen kombinert med nattefrost gjør kjøreforholdene svært krevende flere steder. Langtidsvarselet til Yr, for flere steder på Østlandet, viser at det sannsynligvis vil fortsette slik i hvert fall ut uka.

På Romerike har det tirsdag kveld vært flere trafikkuhell der de vanskelige kjøreforholdene trolig spilte en rolle. På Gjerdrum kjørte en enslig bil av veien og havnet på taket, på Jessheim var tre biler involvert i en kjedekollisjon. Ingen ble alvorlig skadet i de to uhellene.

Laster Twitter-innhold

Alle mannskaper ute

Statens vegvesen advarer mot isete veier i Akershus, Oppland og Hedmark og har satt inn alle tilgjengelige mannskaper

– Alle biler er ute og salter og strør i de tre fylkene og også i enkelte høytliggende områder i Oslo, sier trafikkoperatør Nils Aae ved Vegtrafikksentralen Øst.

Ifølge Aae er hovedveinettet stort sett bart med gode kjøreforhold, mens mindre veier kan være veldig glatte. I tillegg er det tjukk tåke flere steder i regionen som minsker sikten.

– Alle som skal ut å kjøre nå må være oppmerksomme. Særlig dersom man kjører ned i noen dalsøkk kan det være mye vann i bunn av bakken, opplyser Aae.

Laster Twitter-innhold