NRK Meny
Normal

Sommerskole og beredskap i Nittedal

Elevene til den overgrepssiktede læreren på Hagen skole i Hakadal får tilbud om å gå to uker på sommerskole i ferien. I tillegg kommer kommunen til å ha en beredskap for elever og foreldre.

Hagen skole i Hakadal
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Den 55 år gamle læreren ble pågrepet i slutten av mai. Han er foreløpig siktet for overgrep mot tre mindreårige elever - men har selv innrømmet at det er snakk om flere tilfeller.

Hjelpeberedskap

I Nittedal jobbes det nå med en hjelpeberedskap for elevene og foreldrene ved Hagen skole.

Rådmann Jorun Gjørwad sier til NRK Østlandssendingen at når skolen stenger i slutten av juni kommer det til å være mennesker klare til å snakke med dem som har behov for det.

Alle kommer til å få beskjed om hvor de kan henvende seg, og hva de kan forvente.

Sommerskole

Nittedal kommunevåpen
Foto: NRK

 

I tillegg samarbeider skolen nå med foreldrene om en sommerskole for de elevene som nå er uten lærer på tampen av skoleåret.

Dette skal være et tilbud til elevene som har mistet undervisningstimer som følge av pågripelsen.

- I første omgang tar vi sikte på 14 dagers sommerskole, sier rådmannen.

Granskning

I etterkant av pågripelsen har Nittedal kommune nå satt i gang en granskning med ekstern juridisk kompetanse, for å se hvordan kommunen har håndtert denne saken.

Blant annet er det et tema om kommunen tidligere har blitt varslet om den nå overgrepssiktede læreren.

- Jeg kan bekrefte at jeg etter pågripelsen er blitt kontaktet av sterkt berørte foreldre. De har kommet til meg og vært oppbragte fordi de mener å ha varslet om vedkommende lærer på et tidligere tidspunkt, sier rådmann Jorun Gjørwad til Dagbladet.