NRK Meny
Normal

Sommerferie på skolebenken

Det er sommer og skolefri, men ikke for alle. Neste uke begynner over tre tusen elever på Oslo kommunes sommerskole.

Sagene skole
Foto: Arkivfoto: Erlend Aas / Scanpix

Mange elever har nok sett fram til at skoleåret omsider skal ta slutt. Men det er ikke alle som venter til høsten med å komme tilbake til skolen.

Sommerfugler i magen

Christopher og Giulia er blant elevene som mandag begynner på Oslo kommunes sommerskole, og de to har allerede fått sommerfugler i magen.

- Jeg gleder meg til å møte mange nye folk. Jeg gruer meg litt også, sier Christopher.

Rundt tre tusen elever skal i løpet av sommeren følge undervisning i fag som matte, norsk, naturfag og data. Giulia synes det gjør sommerskolen ekstra spennende at så mange er påmeldt.

- Det er greit å ha noen man kjenner som skal gå samme uka, men det blir sikkert hyggelig å bli kjent med mange nye voksne og barn, mener hun.

Pilotprosjekt skal gi annerledes skole

Dette er første gang Oslo kommune tilbyr gratis sommerskole til elever i grunnskolen og videregående skoler. Tilbudet er et pilotprosjekt, og koster kommunen over 5 millioner kroner.

Undervisningen fordeles på totalt sju Osloskoler. Hartvig Nissens skole, Grorud, Haugenstua, Lambertseter, Ruseløkka, Sagene, Skøyen og Skullerud skoler blir basene for Sommerskolen 2006.

Kommunen har som mål å tilby en annerledes og morsommere skole enn det elevene møter resten av året, forteller informasjonssjef Marianne Brynildsen.

- Det blir en annerledes skole enn vi møter i hverdagen. Sommerskolen er for alle - de som har lyst til å lære mer, de som synes noe er vanskelig, eller de som faktisk synes det er hyggelig å gå på skole i sommerferien også, sier Brynildsen.

Giulia tilhører muligens sistnevnte kategori, men kunne likevel godt tenkt seg å stå opp litt senere.

- Det er litt kjipt at det begynner så tidlig om morgenen, men det går greit. Man kan jo bade på ettermiddagene, sier hun.