Sogneprest ber folk ha sex

Setskog menighetsråd ønsker seg barnedåp til neste års friluftsgudstjeneste, og oppfordrer derfor bygda til å lage barn.

Tid for unnfangelse

TID FOR UNNFANGELSE: Annonsen stod på trykk i Indre Akershus Blad i dag, onsdag. Og dersom noen tar oppfordringen på strak arm, så lover menigheten en fantastisk ramme rundt neste års barnedåp, skriver sognepresten.

Foto: Faksimile

«Tiden for unnfangelse er nå. Herved er oppfordringen gitt», står det i annonsen som stod på trykk i Indre Akershus Blad onsdag.

Bakgrunnen for den utradisjonelle annonsen er at det i helgen ble avholdt friluftsgudstjeneste på gamle Bunes kirkested, uten barnedåp. Setskog menighetsråd hadde gjerne ønsket seg dette og bestemte seg derfor for å rykke inn en annonse i lokalavisa.

Hanne G. Sinkerud

Sogneprest Hanne Gunntveit Sinkerud håper det blir barnedåp til neste års utegudstjeneste.

Foto: Privat

– Det var jo rett og slett en idé som vi unnfanget da vi stod der etter gudstjenesten. Det var fint vær og masse folk, også tenkte vi; «hvordan skal vi få til en dåp her neste år», sier sogneprest, Hanne Gunntveit Sinkerud til NRK.

Sognepresten sier de kun har fått positive tilbakemeldinger på annonsen, som har fått enormt med oppmerksomhet.

– Jeg tenker at vi må kunne bruke litt utradisjonelle metoder noen ganger. Det er spennende og morsomt, og det er jo tydelig at mange har sett den.

– Moro om det blir dåp

Det var Dagbladet som først omtalte annonsen, som lyder slik:

«Tid for unnfangelse. Gamle Bunes kirkested er et vakkert sted. På neste års friluftsgudstjeneste ønsker vi oss barnedåp. Vi lover en fantastisk ramme rundt begivenheten. Det er ingen tid å miste. Tiden for unnfangelse er nå. Herved er oppfordringen gitt. Vi gleder oss med dere og ser fram til den store barnedåpen 2016»

– En barnedåp gjør noe med hele gudstjenesten. Det handler om å få innlemme et barn i meningsheten. I tillegg er det hyggelig å få møte alle menneskene som kommer i den anledningen, sier Sinkerud.

Til vanlig har den lille bygda, på rundt 600 innbyggere, rundt 5–6 barnedåper i året. Men aller helst ønsker altså sognepresten seg en dåp til den årlige utegudstjenesten. De har ennå ikke hørt fra noen som har tatt oppfordringen på strak arm, men de håper likevel ønsket vil gå i oppfyllelse.

– Det hadde jo vært veldig moro. Aller helst ønsker vi jo oss en dåp av et barn som er bosatt her, men vi sier ikke nei til andre heller, sier Sinkerud.