NRK Meny
Normal

Snøen laver ned i Akershus og Oslo

Overalt i distriktet laver snøen nå ned, og flere steder legger nedbøren seg.

Meteorologisk institutt ber bilister i Oslo og Akershus om å kjøre varsomt.

Sludd- og snøbyger skaper lokalt svært vanskelige kjøreforhold. Særlig i høyden, gjør snøen kjøreforholdene svært vanskelig for folk som har skiftet til sommerdekk.

Sjekk været der du bor her!

Ifølge vegtrafikksentralen har det kommet inn mange meldinger om problemer, særlig på Romerike.

– Vi har ikke problemer på de store veiene, men vi ber folk om å være forsiktige på småveiene. Mange steder har det snødd helt siden 07 i morges, og der kan definitivt snøen ha lagt seg, sier vaktoperatør på vegtrafikksentralen Kristian Prydz.

Video Kong vinter på vårvisitt

Unødvendig å skifte dekk

Han forteller at været er svært lokalt, og at folk bør sjekke grundig før de velger bilen i dag.

– Ja, det har lavet ned særlig på Ring 3 i Oslo, på E6 og på Riksvei 4 mot Nittedal. Her viser bildene våre at grønn natur er dekket med hvitt. Samtidig er det fremdeles grønt overalt på E18, som virker å være så godt som uberørt.

Bør folk som har skiftet til sommerdekk vurdere å bytte tilbake til vinterdekk nå?

– Nei det synes jeg ikke, men folk må tenke seg om før de kjører ut. Været er så varierende i distriktet at folk må sjekke ut hvordan værforholdene er der de skal kjøre. Er det veldig mye snø samtidig som veien er liten, og man er utstyrt med sommerdekk, ja så bør man kanskje vurdere å la bilen stå i dag.

Hvor fort blir det trygt?

– Det er meldt minusgrader til natta, så det blir jo spennende å se hva slags forhold det fører til. Alt jeg kan gjøre er å råde folk til å følge nøye med, sier vaktoperatør på vegtrafikksentralen Kristian Prydz.

Les flere nyheter fra twitter. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.