NRK Meny
Normal

Snakket sammen før han ble skutt

Personen som onsdag kveld skjøt en mann ved Ås jernbanestasjon i Akershus, er fortsatt på frifot. 66-åringen som ble skutt forteller torsdag at de to snakket sammen før skuddet falt.

Skyteepisode Ås

Bevæpnet politi var i går på stedet der en 66 år gammel mann ble skutt i ryggen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

Politiet avhørte torsdag den fornærmede, og holdt i ettermiddag en pressekonferanse om utviklingen i saken.

66-åringen som onsdag kveld fikk et skudd i ryggen ved jernbanestasjonen i Ås, har fortalt at han hadde en samtale med gjerningsmannen før han skjøt.

Les: Mann skutt i Ås – gjerningsmannen er på frifot

– Virket ikke truende

Den fornærmede, som er en aktiv lokalpolitiker i Ås, skulle i går kveld hente bilen som stod parkert ved jernbanestasjonen, da han ble truffet av et skudd i ryggen. Hendelsen skjedde mellom 20.30 og 21.00 i går kveld.

Ås stasjon

Den 66-år gamle mannen ble skutt like ved Ås jernbanestasjon. Stedet ble i går kveld stengt av med politisperringer.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

66-åringen hadde tidligere satt igjen bilen på stasjonen for en reise til Oslo. Da han kommer tilbake oppdager han at det ene dekket er flatt, og ser seg nødt til å returnerte senere på kvelden for å ordne dette.

I avhør torsdag har mannen fortalt at han observerte en annen person som gikk rundt på parkeringsplassen mens han skiftet dekk. Han mente selv at det ikke var noe mistenkelig over dette, og mannen skal ha kommet bort til 66-åringen og slått av en prat.

Ifølge den fornærmede virket alt normalt på dette tidspunktet, og mannen virket ikke truende. Politiet opplyser at samtalen dem i mellom skal ha dreid seg om hverdagslige ting.

Det er først på vei bort fra 66-åringen at gjerningsmannen tar fram skytevåpenet. Og 66-åringen har fortalt at han ser den samme personen som han tidligere har snakket med, gå i rask gange mot togstasjonen etter skuddet.

Les også: Ingen pågrepet etter skyteepisode

Skyteepisode i Ås

66-åringen ble skutt på parkeringsplassen ved Ås jernbanestasjon. Stedet var i går kveld sperret av.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix

– Etterforskes som forsøk på drap

Den 66-år gamle mannen som ble truffet klarte i går kveld selv å ta seg hjem, der hans kone fikk varslet politi og ambulanse.

Ambulansepersonell fant et kulehull i ryggen på mannen, og han ble fløyet til Ullevål Sykehus, der han fikk behandling.

– 66-åringen er i dag stabil og utenfor livsfare, opplyser politiet.

Under pressekonferansen, fikk politiet spørsmål om hva slags våpen som er brukt. De ønsker ikke å si nøyaktig hva slags skytevåpen det er, med hensyn til etterforskningen, men forteller at det ikke dreier seg om et lett-kalibret våpen.

– Kalibret er tungt nok til at det fint kunne vært dødelig.

Har bedt Kripos om bistand

Den fornærmede har i dag fortalt at gjerningsmannen er en mann i 30-35-årsalderen, med normal kroppsbygning. Han er 170-175 cm høy og skal ha båret på en mørk bag. Han er ikke, i motsetning til tidligere vitnebeskrivelser, mørkhudet, men skal ha snakket på et gebrokkent engelsk.

Politiet har fått inn flere tips i forbindelse med episoden, men ingen oppklarende opplysninger, og de har så langt ingen formening om hvem denne personen er.

De har i kveld foretatt en rundspørring i området, og de har bedt Kripos om bistand i saken.