NRK Meny
Normal

Smekkfullt på ulve-møte i Enebakk

Salen var så full at folk måtte stå utenfor, for å få med seg innbyggermøtet om ulven som den siste tiden har herjet i Enebakk.

Stappfullt på ulve-møte i Enebakk

STAPPFULLT: Flere hundre mennesker hadde tatt turen til kommunestyresalen i Enebakk for å høre hva Fylkesmannen hadde å si om Østmarka-ulven.

Foto: Vivian Stensrud / NRK

– Er det en hybrid? Er ulven syk? Det virker som en rar atferd for en ulv, det å oppsøke folk slik som denne har gjort, sier Lise Falkenburger til NRK før møtet begynte.

Hun bor i Enebakk, like ved Kjepperud gård der over 30 sauer ble drept i juni i år.

Lise Falkenburger

Lise Falkenburger hadde før møtet mange spørsmål om ulven i Østmarka.

Foto: Robert Ellefsrød / NRK

– Det er ved siden av barnelysløypen, der barna leker og vi går tur. Vi vil gjerne vite om dette er trygt? Vi trenger mer fakta og vi lurer på om dette virkelig er en ulv?

Og Falkenburger var ikke den eneste som hadde spørsmål om Østmarka-ulven, som har drept over 50 sauer i sommer. Selv med ekstra stoler var det folk i hver eneste krik og krok i kommunestyresalen i Enebakk kommune, der Fylkesmannen hadde invitert til informasjonsmøte i dag.

Ordfører i Enebakk, Tonje Olsen, startet møtet med å si at hun oppfordret til en saklig debatt.

Are Hedén

Fylkesmiljøvernsjef, Are Hedén sier det er det stort behov for informasjon i Enebakk.

Foto: Fylkesmannen

– Den situasjonen vi har hatt i det siste gjør at det er behov for informasjon om forvaltning av ulv i området vårt, spesielt om Østmarka-ulven, og de funnene vi har gjort på skadestedene, sier fylkesmiljøvernsjef, Are Hedén.

Han sier hensikten med møtet var å presentere fakta til befolkningen i Enebakk og diskutere de siste måneders hendelser. Men fylkesmannen ville ikke gå inn på rovviltforvaltningen generelt på dagens møte.

Det er en Stortings-sak, som vi må forholde oss til, sier Hedén.

Også den 11. august vil det bli avholdt ulve-møte i Enebakk, da for grunneiere i området.