Slik skal UiO bli bedre

Universitetet i Oslo får 60 millioner av regjeringens krisepakke. Slik skal pengene brukes.

Universitetet i Oslo
Foto: Scanpix

Gamle og slitte skolebygg på Blindern blir førsteprioritet når de 60 millionene skal brukes. For her trengs det renovering.

- Ja, pengene skal gå til vedlikehold og renovering av bygningene på Blindern og Gaustad. Og det er spesielt Nils Henrik Abels hus, Vilhelm Bjerkes hus og det medisinske fakultet som skal pusses opp, sier universitetsdirektør Gunn-Elin Bjørneboe til NRK.

LES OGSÅ: Dette får Oslo i krisepakken

Veksthuset

Samtidig får universitetet åtte millioner kroner til prosjektering av utstillingsveksthuset ved Botanisk hage på Tøyen.

Bidraget gjør at man endelig kan sette i gang planleggingen av det nye veksthuset, og direktøren har stor tro på raske resultater.

- Vi er glade for at regjeringen gir oss midler til dette. Det blir en stor attraksjon både for Oslo-borgerne og for de som kommer på besøk til Oslo.

Dråpe vann

Men ikke alle er like glad for regjeringens gave.

Studentene ved lærestedet er bare passe fornøyd, og har sine ønsker om hva pengene bør gå til.

- Hvis man skal lage en liste så kan man begynne med lesesalene i det samfunnsvitenskapelige fakultet og det samme på historisk filosofisk. Det er veldig dårlig klima der, sier student Anikken Viken.

LES OGSÅ: - Tissetrengte elever kommer først

Mens Håvard Ryen mener pengene bør gå til studentene.

- Det er som å gi en dråpe vann til en tørst mann som har vært i ørkenen i ti måneder. Pengene bør gå til studenter og til flere lærere. Eventuelt bør det også gå til støtte for studentene som trenger å kjøpe bøker til 2000 kroner hvert semester, sier Ryen.