Skyteepisode i Oslo – antatt gjerningsmann ringte politiet selv

En mann i 30-årene er sendt til sykehus i Oslo med skuddskader i beinet. Den antatte gjerningsmannen er pågrepet.

Laster kart, vennligst vent...

Den skadede mannen ble funnet på Grefsen i Oslo. Han skal ha blitt skutt i det ene beinet.

Hendelsen fant sted på Grefsen i Oslo, opplyser politiet, som også har funnet et skytevåpen i nærheten av der den skadde ble funnet.

– Vi fikk melding klokken 01.20 om smell, muligens skudd, i området. Omtrent samtidig fikk vi en telefon fra en person som sa han hadde skutt en annen person. På Grefsen fant vi en person med skuddskader i et bein, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NRK.

Laster Twitter-innhold

Samtidig som politiet fant den skadede pågrep de en mann i 30-årene, den samme mannen som ringte politiet og som antas å stå bak ugjerningen.

Den skadde er også en mann i 30-årene.

– Han var bevisst og ble kjørt til sykehus. Det er vanskelig å si noe om skaden, sier Jøkling, som ikke vil si noe om de to personene er kjent fra politiet fra før.

Politiet ransaket leiligheter i området og fant etter hvert en revolver som de knytter til hendelsen.

– Akkurat hvor selve hendelsen har skjedd har vi ikke avklart ennå. Det kan ha skjedd innendørs, men det prøver vi å bringe på det rene, sier operasjonslederen.

De kriminaltekniske undersøkelsene på Grefsen er avsluttet, ifølge Jøkling, som sier politiet utover dagen vil gjennomføre avhør av både offeret og den antatte gjerningsmannen, som sitter i arresten.

Laster Twitter-innhold