Skulpturpark kan bli utsatt

Behandlingen av den omstridte skulpturparken på Ekeberg kan bli utsatt av Oslopolitikerne til etter valget i september.

Oslo sentrum sett fra Ekeberg

Arbeiderpartiet, Venstre og Rødt vil se nærmere på avtalen mellom Christian Ringnes og kommune før de sier endelig ja til skulpturpark på Ekeberg.

Foto: Hallvard Mørk Tvete / NRK

Arbeiderpartiet, Venstre og Rødt vil se nærmere på avtalen mellom Christian Ringnes og Oslo kommune før de sier endelig ja.

– Vi har denne uken fått innsyn i kommuneadvokatens vurdering av avtalen, men vi ønsker mer tid til å se på den. Derfor vil vi utsette saken, sier nestleder i Finanskomiteen, Rina Mariann Hansen.

Vil ha diskusjon

Et stort flertall av partiene i bystyret i Oslo er for å bygge en skulpturpark på Ekeberg. . Nå kan saken likevel blir utsatt, fordi mange partier er usikker på den 50 år lange avtalen kommunen skal inngå med Christian Ringnes.

Venstres leder i Byutviklingskomiteen, Ola Elvestuen, mener avtalen er så dårlig den bør stanses.

– Vi er uenig i avtalen. Den gir et for dårlig grunnlag til å sette ut forvaltningen av kommunalt skogsområde i en så lang periode som 50 år.

– Vi håper det er flertall for å utsette saken, slik at vi på den måten kan ha en grundig diskusjon på hva vi egentlig setter i gang, sier Elvestuen til NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet

Christian Ringnes og skulptur

Mange partier er usikker på den 50 år lange avtalen kommunen skal inngå med Christian Ringnes.

Foto: Andreas Sundby / NRK

Trenger støtte fra SV

For å få flertall om å utsette behandling av skulpturparken til over valget i september, må SV støtte Arbeiderpartiet, Venstre og Rødt.

Partiet har allerede sagt de er for skulpturparken, men nestleder i Oslo SV Andreas Behring, avviser likevel ikke en utsettelse.

– Vi har vært innstilt på å behandle saken onsdag. Nå forstår vi at det ligger et forslag om utsettelse, og vi skal ta en avgjørelse på hva vi skal gjøre i løpet av dagen.

Den nye parken på Ekeberg får 80 kvinneskulpturer donert av Christian Ringnes. Den vil strekke seg over et område på 255.000 kvadratmeter.