Normal

Skulle stjele vaksiner

Tyver har i natt brutt seg inn på Solborg sykehjem på Ski, for å stjele influensavaksiner. Tyvene fikk ikke med seg noen vaksinedoser.

Vaksine mot svineinfluensa

Forsøkte å stjele vaksiner

Foto: Morten Andersen / NRK- Tyver har brutt seg inn på Solberg sykehjem i løpet av natta, og det er tydelig at de har vært på jakt etter vaksinen, men heldigvis så var det ingen vaksiner der akkurat da, forteller kommunikasjonsleder Mette Siri Brønmo.

- Har man noe å gå etter når et gjelder disse tyvene, vet man hvem de er?


- Nei, det vet vi ingenting om, saken er politianmeldt, og politiet har vært på stedet allerede.


- Er dette noe kommunene nå må begynne å sikre seg mot?


- Tanken har jo slått oss, og vi vet jo at det var i lokalavisa at vaksinene ble oppbevart på sykehjemmet, vi tenkte på det, men så langt klarer man ikke å tenke, at noen ville prøve å sko seg på det. Men det er klart at vaksinene har nok høy markedsverdi, det skjønner vi nå. Så nå må vi oppbvare det på ukjent sted, og vi vil nok anbefale andre å gjøre det samme.

Ski kommune mottar nye vaksiner denne uken, og disse vil nå ikke bli oppbevart på Solborg sykehjem, men på ukjent sted.

Helt ordinært innbrudd

Operasjonsleder ved Follopolitiet, Leif Olav Holten, sier de ikke har noen indikasjon på at tyvene har vært ute etter vaksiner.

- Det er blitt stjålet et pengebeløp, ca 4.000,- kroner, så vi etterforsker dette som et helt ordinært innbrudd. Så langt har vi ingen indikasjoner på at tyvene spesifikt har vært på jakt etter vaksiner. Vi tror at dette med at tyvene har vært på jakt etter vaksiner er en misforståelse.