NRK Meny
Normal

Skulle bare hente sønnen på skolen- bilen braste inn i klasserommet

Etter å ha parkert på skolens parkeringsplass, trillet bilen nedover en skråning og braste inn i et klasserom. – Heldigvis var rommet tomt, for dette kunne gått riktig ille, sier rektor.

Bil kjørte inn i Skui skole

Bilen braste inn i rommet der førsteklassingene like før hadde hatt leksehjelp. Til alt hell var det ingen i rommet da ulykken skjedde.

Foto: Politiet

Det var i 15.30 tiden onsdag ettermiddag at faren parkerte i en stikkvei der foreldre ved Skui skole i Bærum vanligvis pleier å parkere når de henter og leverer barna sine.

Parkeringsplassen ligger på toppen av en lang, bratt bakke ned mot skolen. Trolig var ikke håndbrekket på bilen festet skikkelig, for ikke lenge etter begynte bilen og trille baklengs nedover bakken.

Bil kjørte inn i klasserom

STORE SKADER: Bilen braste baklengs inn i veggen på klasserommet til førsteklasse, murstein brakk unna og både glassdør og vinduer knuste.

Foto: Christine Skarstein Olsen / NRK

Bilen traff veggen til rommet der førsteklassingene vanligvis oppholder seg.

– Murstein lå strødd og både en glassdør og vinduer knuste, sier rektor ved skolen, Vera Perminow. Også bilen fikk store skader i sammenstøtet.

– Kunne gått riktig ille

Vera Perminow, rekotor ved Skui skole

HAR FRYKTET ULYKKER: Rektor Vera Perminow ved Skui skole håper kommunen og trafikkmyndighetene vil sette opp et autovern for å hindre lignende ulykker i fremtiden.

Foto: Christine Skarstein Olsen / NRK

Ikke lenge før ulykken var rommet fullt av førsteklassinger som hadde leksehjelp, men disse var heldigvis ikke der da bilen braste inn i veggen.

– Vi er veldig glade for at ingen var i rommet. Hadde det vært noen der ville de trolig blitt skadet av alt glassskåret, sier Perminow.

Onsdag ettermiddag var politiet og en en glassmester på skolen. Området ble sikret og glasskår ble feid opp slik at klassen kunne ha undervisning som normalt i dag.

En midlertidig lettvegg er satt opp, men murveggen må trolig bygges opp på nytt.

Har fryktet ulykker

Den bratte skråningen ved parkeringsplassen har lenge skapt bekymring hos skoleledelsen.

– På vinteren er det ofte glatt på plassen og det er mange barn som går der, derfor har vi vært bekymret for ulykker, sier Perminow.

Nå vil skolen jobbe for å sikre området bedre.

– Aller helst skulle vi sett at det ble satt opp et autovern på toppen av bakken, mellom skolen og veien, sier Perminow.

Et slikt gjerde ville trolig ha forhindret ulykken onsdag.

– Leit og litt spennende

Rektor har i dag snakket med førsteklassingene om det skjedde. Her går også sønnen til den uheldige bilføreren.

– Han syntes selvfølgelig det var leit at veggen ble ødelagt, men mest av alt syntes han det var litt spennende å være i sentrum for en så dramatisk hendelse.