Laster kart, vennligst vent...

Skred i Nittedal

Oppsummert

16.september 2019 gikk det et skred på Li i Nittedal. Ingen ble skadet i skredet, men mange beboere i området er evakuert fra hjemmene sine. De kan ikke flytte hjem før området er sikret, noe som kan drøye helt til april 2020.

 • Pengegave til Nittedal-idretten

  Sparebankstiftelsen og SpareBank1 Nittedal gir én million kroner til idrettslagene som er rammet av skredet som gikk 16. september, skriver Varingen. Lihallen, Libadet og fotballbanen har vært stengt siden skredet, og flere idrettslag har tapt penger.

 • Bygger ny skolevei utenom skredet

  Nittedal kommune bygger nå en ny gangvei til Li skole, etter at skredet 16. september gjorde den gamle veien utrygg, skriver Varingen. De skal også lage en ny kloakkløsning for ungdomsskolen på Li, etter at det gamle systemet ble skadet i skredet.

 • Sikringsarbeid igang

  Norges vassdrags- og energidirektorat og Nittedal kommune har startet sikringsarbeidet etter skredet i september. En gravemaskin med ekstra lang arm jobber i skredgropen. Grunnen skal stabiliseres med kalk og sement før terrenget bygges opp igjen.

  Nittedal, skred og sikring
  Foto: Nadir Alam / NRK
 • Frykter konkurs etter jordskred

  Gjelleråsen Idrettsforening frykter konkurs etter skredet i Nittedal i september. Ifølge Romerikes Blad kan de neppe bruke kunstgressbaner, flerbruks- eller svømmehall det neste halvåret. Idrettslaget har kontakt med banken om lån for å dekke utgiftene.

 • Kloakk renner ut i Nitelva

  Kloakken fra Li skole i Nittedal renner rett ut i Nitelva. Grunnen er at mange avløpsledningene i området ble skadet under raset 16. september, skriver Romerikes Blad. Det er usikkert hvor lang tid det vil ta å fikse.