NRK Meny
Normal

Skoleelev alvorlig skadet etter fall gjennom skoletak i Oslo

En gutt er alvorlig skadet etter å ha falt gjennom taket på Tiurleiken skole på Romsås i Oslo.

Politi og brannvesen ved Tiurleiken skole, hvor en gutt ble alvorlig skadet.

En gutt falt gjennom taket her på Tiurleiken skole på Romsås i Oslo i ettermiddag, og er alvorlig skadet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi kan bekrefte at han er alvorlig skadet, sier pressevakt ved Oslo universitetssykehus, Nina Olkvam. Det innebærer at guttens foresatte er informert om det som har skjedd.

Elev på naboskolen

Gutten er elev på Bjøråsen skole, som er ungdomsskolen ved siden av. Det bekrefter nå Jarle Dukic Sandven som er rektor ved begge skolene.

– Hendelsen er veldig tragisk, sier han.

Gutten falt gjennom en glasskuppel som er en av lyskildene inn til skolens bibliotek.

– Jeg har vært og sett på skadene. Det har gått hull på en glasskuppel. Skoleelevene vet at det er et sted hvor de ikke skal være, men samtidig vet jeg at det har vært hendelser tidligere hvor elever har vært oppe på taket.

Videre understreker rektoren at det derfor gjøres jevnlige risikovurderinger i samarbeid med Undervisningsbygg blant annet for å sikre taket.

– Vi har nylig gjennomført en slik vurdering og ting skal være greit, sier Sandven.

Kjørt til Ullevål

Politiet opplyste i ettermiddag at gutten pådro seg skader i hoderegionen.

Ambulanse var raskt på stedet og gutten ble fraktet til Ullevål sykehus.

– Han var bevisstløs, men tilstanden hans er uviss, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til VG som først skrev om saken.

Uklart hva de gjorde på taket

Engeseth sier at det var en gruppe på åtte ungdommer til stede da uhellet skjedde, og at de har kontakt med fire av dem.

Det er ikke klart hva ungdommene gjorde på taket, men det som er klart, er at det ikke var arbeid på gang da ulykken skjedde.