NRK Meny
Normal

Skogbrann i Akershus

Det brant tirsdag et skogområde i Aurskog-Høland.

Brann Aurskog Høland

Det er rundt 20 brannmannskaper fordelt på fem kjøretøyer på stedet. Brannvesenet har rekvirert et helikopter til hjelp i slokkingsarbeidet.

Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

Politiet og brannvesenet på Romerike fikk tirsdag ettermiddag melding om kraftig røykutvikling i et skogområde på Nordre Mangen i Aurskog-Høland i Akershus.

– Det blåser kraftig i området og derfor har brannen spredt seg litt. Per nå har vi ikke kontroll på brannen, sier varabrannsjef i Nedre Romerike brann- og redningsvesen, Arild Baarli til NRK ved 15.30-tiden.

Brannvesenet har reddet en eldre hytte i området fra flammene. Ifølge Baarli er det fare for at brannen kan spre seg ytterligere.

– Vi har bestilt skogbrannhelikopter og sivilforsvar får å bistå med slukkingen. Flammene har nådd noen topper, derfor er helikopter rekvirert. Det er fortsatt spredningsfare, men det er ikke fare for at brannen skal ta bygninger i området, sier Baarli.

Det finnes et vann ikke langt fra brannstedet. Brannvesenet henter vann til slukkingen derfra.

Ved 17.15-tiden opplyser politiet på Romerike at brannen nesten er slukket. Etterslukkingsarbeidet vil imidlertid ta noen timer.

Laster Twitter-innhold