Skeid mangler 200 000 kr for å overleve

A-laget til Skeid er økonomisk helt på kanten av stupet. Nå har klubben startet kronerulling for ikke å lide samme skjebne som Oslo-kollega Lyn.

Skeid fotballbane

Sola skinner over Skeidbanen, men mørkets skyer truer.

Foto: Dafina Shala

Det har gått trått på banen for det tidligere storlaget Skeid denne sesongen. A-laget er i ferd med å rykke ned til 3. divisjon. Og heller ikke økonomisk går det spesielt bra for Skeid Fotball akkurat nå.

Onsdag annonserte klubben at samarbeidet med aksjeselskapet Nye Skeid AS er avsluttet. Ifølge Skeids nettsider trenger de rundt 500 000 kroner for å kunne drifte klubben ut sesongen.

– I forhold til de 500 000 som er det akutte behovet, så er vi godt i gang med å jobbe for å få inn de pengene. Så langt har det gått bra, og vi har fått inn 300 000 av disse allerede, forklarer nestleder for Skeid Fotball, Trygve Bornø.

Anstrengt situasjon

Styret i Skeid kalte onsdag inn til ekstraordinært årsmøte for andre gang i år, et møte som endte med at klubb og aksjeselskap skilte lag.

– Vi mener at aksjeselskapet ikke har fulgt opp de forpliktelser som de har i hendhold til avtalen. En konsekvens av det er at likviditeten har stoppet, noe som betyr at vi har en anstrengt likviditetsmessig situasjon, forteller Bornø.

I mars 2010 stod elitelagene, Skeid Fotball ovenfor lignende utfordringer da de skyldte fem millioner kroner og var i akutt fare for å gå konkurs. Men den gang var det en risiko for at den økonomiske situasjonen også ville ramme breddeidretten, Allianselaget Skeid.

Selv om Bornø mener at situasjonen nå er mindre kritisk enn sist klubben var i en økonomisk krise, tyr Skeid Fotball likevel nå til kronerulling.

– Vi må satse på alle muligheter for å forsøke å samle inn penger, fortsetter nestlederen.

Artikkelen fortsetter under bildet

Skeid Fotball

Skeid Fotball har startet kronerulling for at de skal kunne drifte klubben ut året.

Foto: Dafina Shala

Frir til Skeid-patrioter

I tillegg til å jobbe med å sikre drift av klubben på kort sikt, jobber styret parallellt med å skaffe inntekter til drift også de neste sesongene. Men dersom klubben ikke lykkes i å samle inn tilstrekkelig med penger for å fortsette driften, kan det få dramatiske konsekvenser. Bornø har imidlertid ikke gitt opp helt ennå.

– Dersom vi ikke får likviditet til å gjøre opp for oss, må vi stoppe opp driften, men vi håper for all del at vi ikke kommer dit. Vi håper at alle de som har et stort og varmt Skeid-hjerte kan hjelpe oss slik at vi kommer i mål til slutt, avslutter han.

Aksjeselskapet Nye Skeid Fotball AS var ikke tilgjengelig for kommentar.