NRK Meny
Normal

Skal undersøke ulykkestrikken

Statens havarikommisjon for transport skal i dag gjøre undersøkelser etter at en trikk og en buss kolliderte i Vika i Oslo.

Trikk mot buss i Oslo

– Dette er en alvorlig ulykke, men hva som er hovedårsaken til at den skjedde er det for tidlig for oss å spekulere i, sier Kurt Olsen, leder for jernbaneavdelingen i Statens havarikommisjon.

Kommisjonen var tirsdag kveld på ulykkesstedet med fire personer.

– Vi tok bilder og forsøkte å danne oss et bilde av hendelsesforløpet, sier Olsen til NRK.

Politiet: Kjørte på rødt lys

Til sammen ti personer ble tatt hånd om av helsepersonell etter at en buss og en trikk sent tirsdag ettermiddag kolliderte i Vika i Oslo. Den dramatiske ulykken skjedde i krysset mellom Munkedamsveien og Cort Adelers gate. Ifølge politiet kjørte bussen på rødt lyd.

Onsdag skal Statens havarikommisjon undersøke trikken som var involvert i ulykken.

– Vi vil se på skadeomfanget på trikken. Det finnes flere logger som er av interesse for oss. I tillegg vil vi be om papirer og kontroller som er gjort på trikken i senere tid, sier Olsen i Havarikommisjonen.

Kjørestrømmen, eller en såkalt bardun, på stedet kortsluttet under ulykken. En bardun er en stålvaier som holder kjøreledningen til trikken oppe.

Ifølge brannvesenet kunne ulykkesstedet blitt enda farligere hvis det hadde vært strøm i bardunen.

– Vi er klar over situasjonen. Men det er også en risiko når en strømledning faller ned.

Skal også undersøke bussen

Som nevnt mener politiet at årsaken til ulykken trolig skyldes at bussen kjørte på rødt lys.

– Bussen kjørte i retning vest, og av en eller annen grunn traff bussen trikken på siden. Vi vet at bussen kjørte på rødt, men vi vet ikke hvorfor, sa innsatsleder Tore Barstad i Oslo politidistrikt tirsdag kveld.

Statens havarikommisjon skal også om kort tid undersøke bussen som var involvert i ulykken.

– Vi skal også ha samtaler med flere personer som var til stede for å belyse saken så godt som mulig. Dette innebærer blant annet samtaler med trikkesjåføren og bussjåføren, avslutter Olsen i Havarikommisjonen.

Video fra ulykkesstedet

SE VIDEO: Video fra ulykkesstedet i Vika i Oslo tirsdag kveld.