Skal undersøke ulykkesbussene

Tre mennesker mistet livet i to bussulykker i Oslo i helgen. Mandag morgen skal politiet og havarikommisjonen starte undersøkelser av bussene.

Gry Isberg

Informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg.

Foto: Ruter

– Vi vet lite om årsaken til ulykkene og hvorfor det fikk så fatale følger, sier informasjonssjef i Ruter, Gry Isberg til NRK mandag morgen.

Det var en mann i 30-årene som omkom og tre andre ble lettere skadd, da en buss kom ut av kontroll ved Rosenhoff, like nord for Carl Berner, i Oslo søndag kveld.

Natt til søndag døde to personer i en annen bussulykke på Rommen i Oslo, og en person ble alvorlig skadd.

– Disse ulykkene har rammet hardt, og våre tanker går ut til pårørende familie og alle som er berørt av disse to forferdelige ulykkene, sier Isberg.

Begge bussene, som var involvert i de to ulykkene, er brakt til veistasjonen på Risløkka, der de skal kontrolleres av både politiet og havarikommisjonen mandag morgen.

– Dette er vanlig rutine. Ved alvorlige ulykker blir kjøretøyer fraktet hit, men det er klart det er uvanlig med to ulykkesbusser her samtidig, sier Erik André Foss i Statens vegvesen til NRK.no

Kjenner ikke årsaken til dødsulykkene

Foreløpig vet ikke Ruter hva som forårsaket de to dødsulykkene.

– Vi må vente på politiets og havarikommisjonens undersøkelser, slik at vi får brakt på det rene hva som skjedde, sier Isberg.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Alle løp og det var kaos. Alle prøvde vel å berge livet, sier Anette Knutsen, som ble øyenvitne til bussulykken ved Carl Berners plass.

Anette Knutsen ble øyenvitne til bussulykken ved Carl Berners plass i Oslo søndag kveld, og forteller om kaotiske scener.

I ulykken på Rosenhoff var rutebussen på vei mot Carl Berners plass, da den først kolliderte med en personbil. Etter å ha sluppet av passasjerene, skjente bussen plutselig over veien, der den traff en folkemengde.

Ulykken skjedde på rute 31 som er en av Oslos travleste, klokken 20.10 søndag kveld. Én person døde på stedet, mens tre personer ble kjørt til legevakten med lettere skader.

I ulykken på Rommen natt til søndag var det sjåføren i bussen og en passasjer som mistet livet. En kvinne i 40-årene ble alvorlig skadet.

Bussen, som var på vei fra Oslo bussterminal til Lillestrøm, kjørte av veien rett etter busstoppet Rommi på riksvei 4.

Bussen ble liggende på siden ved en gangvei nedenfor riksveien.

– Et tungt døgn

Ruter har beredskapsplaner for alvorlige hendelser, som ulykkene denne helgen, men Isberg sier det har vært et svært tøft døgn.

– Jeg kan ikke huske at vi har vært involvert i tilsvarende hendelser som det vi har opplevd disse timene, sier hun.

De ansatte får hjelp fra helsepersonell, mens operativselskapene jobber sammen med Ruter og politiet for å finne ut hva som har skjedd.

– I det ene selskapet har de ansatte mistet en kjær kollega, og sjåføren i ulykken på Carl Berner har kolleger som også er sterkt preget.

To personer er bekreftet døde etter bussulykken på Rommen i Oslo natt til søndag.

SE VIDEO: To personer er bekreftet døde etter bussulykken på Rommen i Oslo natt til søndag.