NRK Meny
Normal

Tingrettsdommer skal ha forgrepet seg på barn

Mandag starter rettsaken der en tidligere tingrettsdommer er tiltalt for tre tilfeller av seksuell handling mot barn under 16 år.

Mannen (69) ble pågrepet på Nationaltheatret stasjon i Februar 2011, siktet for å ha overgrepet seg på en 11-år gamle jenta på et lokaltog til Holmlia.

Ifølge Aftenposten skal mannen ved to anledninger i 2011 blitt fanget opp av overvåkningskamera på t-banen og ved jernbanestasjonen i Oslo, da han ifølge tiltalen forgrep seg på den 11 år gamle jenta.

Lokket barn til møte

I tillegg er mannen tiltalt for å ha befølt en 14 år gammel jente, på en parkeringsplass utenfor Tusenfryd i fjor sommer. Dette forholdet skjedde etter at han ble siktet i den første saken.

Mannen er også tiltalt for fire tilfeller av chatting og e-post korrespondanse med barn, da med seksuelt innhold. Han skal i disse e-postene har forsøkt å lokke barn til å møte han.

69-åringen har tidligere forklart at han har drevet med et forskningsprosjekt når han har chattet med mindreårige på nettet.

Har vært dommer i overgrepssaker

NRK har fått tilgang til flere av sakene der siktede har vært dommer. Gjennomgangen viser at tingrettsdommeren har vært dommer i flere saker etter straffelovens kapittel 19 om seksualforbrytelser.

Blant disse har mannen vært dommer i flere saker om påstått seksuell omgang med barn under 14 år og/eller seksuelt krenkende eller uanstendig atferd mot barn under 16 år.

Nekter straffskyld

Mannens forsvarer er Advokat Knut-Ole Bakke Hansen, som har tatt over etter Tor Erling Staff.

– Min klient nekter straffskyld etter tiltalen, sier Bakke Hansen til Aftenposten.

Rettsaken starter mandag 5.mai, i Oslo tingrett.