Skadde i rom-oppgjør avhørt fra sykesengen

De to som ble skadd i det voldsomme oppgjøret i rommiljøet i Oslo er nå avhørt av politiet. Politiet jakter på flere gjerningsmenn, og sier avhørene er viktige for den videre etterforskningen.

Joar Berg Henjum

Joar Berg Henjum sier at hans klient har forklart seg til politiet fra sykesengen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

De to ble skadd i det politiet betegner som et voldsomt oppgjør i rommiljøet i Oslo forrige mandag.

En av de skadde er René Karoli, en av lederskikkelsene i rommiljøet. Den andre er Karolis sønn, begge ble innlagt på Ullevål sykehus med alvorlige skader etter angrepet.

Én drøy uke etter hendelsen bekrefter Grete Lien Metlid, fungerende leder for seksjon for vold- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, overfor NRK at de skadde er avhørt.

Grunnen til at avhørene ikke har skjedd tidligere, er etter det NRK.no erfarer at Rene Karoli helsetilstand ikke har tillatt det. Tilstanden skal nå være mer stabil, men romlederen blir fortsatt fulgt nøye med på av helsepersonell.

– Ja, vi har avhørt begge. Dette er viktig for etterforskningen. De har begge forklart seg og bidratt til å opplyse saken, sier Metlid.

René Karolis advokat Joar Berg Henjum bekrefter at hans klient nå har snakket med politiet.

– Jeg kan bekrefte at min klient har snakket med politiet fra sykesengen. Utover dette ønsker jeg ikke å kommentere dette nærmere nå, sier Henjum til NRK.no.

Artikkelen fortsetter.

Blodspor etter oppgjør på Torshov

Ifølge vitner gikk en gruppe til angrep på en annen gruppe inne på og ved bingolokalet. Mennene skal blant annet ha vært bevæpnet med øks og kniv.

Foto: Paal Wergeland / NRK
Grete Lien Metlid

Grete Lien Metlid mener avhørene av de skadde er viktige for den videre etterforskningen .

Foto: Øyvind Bye Skille / NRK

Angrep på legevakta

Én person er pågrepet og siktet for drapsforsøk på Karoli etter voldsepisoden, som begynte på Torshov bingo i Oslo.

Flere personer gikk da til angrep på en gruppe menn i bingolokalet. Ifølge øyevitner var disse bevæpnet med øks, sabel og kniv.

Skadde ble deretter fraktet til Oslo legevakt, der bråket fortsatte. Denne gang på sårstua ved legevakten.

Fire personer ble pågrepet etter bråket på legevakta, men politiet har senere løslatt dem og ser den påfølgende hendelsen der som en enkeltstående hendelse.

Flere personer er etterlyst, siktet for medvirkning til drapsforsøk etter angrepet, og politiet jobber nå for å pågripe disse.

Politiet har tidligere sagt at de har gode spor å gå etter, blant annet overvåkningsbilder inne fra bingolokalet og legevakten.

– Vi har foreløpig ikke gjort flere pågripelser, men vi jobber aktivt for å få tatt flere, sier Metlid til NRK tirsdag.

Politiet har tidligere opplyst at de har konkrete navn de ser på i arbeidet med videre pågripelser.

Artikkelen fortsetter.

Bevæpnet politi utenfor Oslo legevakt

Bevæpnet politi holdt vakt utenfor legevakta i Oslo sentrum etter angrepet.

Foto: Knut Erik Solhaug / NRK

– Har lagt lokk på saken

Den pågrepne mannen er flere ganger tidligere dømt for vold. Han er i 40-årene, og tilknyttet en av familiene i rommiljøet i Oslo, som over flere år har vært i konflikt med hverandre.

Torsdag ble mannen varetektsfengslet i fire uker, en avgjørelse som ble anket til lagmannsretten. Mannens forsvarer, Marianne Darre-Næss, sier til NRK.no at man avventer lagmannsrettens vurdering.

Politiet har valgt å holde de fleste beviser og dokumenter hemmelig for den siktede, ifølge politiet av hensyn til etterforskningen.

– Politiet har mer eller mindre lagt lokk på sakskomplekset. Av den grunn kan ikke jeg kommentere saken utover det at han ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, sier Darre-Næss til NRK.

Politiet har tidligere uttalt at episoden skjedde fordi betent konflikt innad i rommiljøet har blusset opp igjen, og frykter dermed flere blodige episoder i tiden som kommer.