Sju års fengsel for Frank Murud

Lagmannsretten er enig i tingrettens dom og gir den tidligere eiendomssjef Frank Murud sju års fengsel.

Frank Murud
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Murud ble dømt til sju års fengsel da saken var oppe for Oslo tingrett i fjor, men mente dommen var for streng og anket til Borgarting lagmannsrett.

Frank Murud anket straffeutmålingen på stedet da han i Oslo tingrett i oktober i fjor ble dømt til sju års fengsel for underslag mens han var eiendomssjef i Undervisningsbygg i Oslo kommune.

Les også: Sju års fengsel for korrupsjon

Den tidligere eiendomssjefen sto tiltalt for å ha mottatt nærmere 6 millioner kroner i bestikkelser og for å ha underslått 90 millioner kroner fra Oslo kommune mens han jobbet der.

Innrømmet underslag

Murud har innrømmet å ha underslått 89,5 millioner kroner mens han jobbet som eiendomssjef i det kommunale selskapet Undervisningsbygg i Oslo.

I anken argumenterte han for at han har samarbeidet med politiet, og at han derfor burde få full strafferabatt. Borgarting lagmannsrett var imidlertid ikke enig med Murud.

Les også: Murud vil ha lavere straff

Les også: Murud går for fem år

Murud ble avslørt i 2006 etter at en bank meldte fra om en mulig hvitvaskingssak. Underslaget, som pågikk i en periode på to år, skjedde ved hjelp av fiktiv fakturering.

Saken er omtalt som en av de største korrupsjonssakene her i landet