NRK Meny
Normal

Sjokkert over fremstillingen

Ali Farah sier han er sjokkert over hvordan den ene ambulansesjåføren framstiller saken, der han ble forlatt alvorlig skadd i en park i oslo i fjor sommer.

Ali Farah
Foto: NRK

Sjåføren skriver i et avisinnlegg i dag at det ikke var rasisme som lå bak at han ikke ga Ali Farah hjelp, og han ber nå Farah og hans samboer om å stoppe jakten på ham og hans sjåførkollega.

Vantro og sjokk

Ali Farah er hoderystende til avisinnlegget:

- Jeg reagerer med vantro og sjokk og blir litt satt ut. Han gjorde ikke jobben sin når han burde gjort det. Han var arrogant i tillegg, nå kommer han og skal fortelle oss hva vi skal gjøre og ikke, sier Ali Farah til NRK.

Han er overrasket over at ambulansesjåføren vil snakke nå, syv måneder etter.

Les: Ber Ali stoppe jakten på sjåførene

- Jeg er overrasket over at han holdt seg rolig i syv måneder og så kommer han nå og peker på hva vi bør gjør og ikke gjøre. De har hatt mange muligheter til å fortelle sin historie, sier Farah.

Tror ikke på ambulansesjåføren

Kohinoor Nordberg og Ali Farah
Foto: NRK

Han reagerer på bildet som ambulansesjåføren i dag tegner av det som skjedde i Sofienbergparken.

- Det overrasker med at han har vært 17 år i tjenesten og ikke skjønner at det at jeg tisser på meg er en del av skaden, sier Farah.

Han tror ikke på det som ambulansesjåføren skriver om at det ikke var rasistiske holdninger som lå bak da de valgte å ikke ta med seg Farah i ambulansen.

- Nei det tror jeg ikke på i det hele tatt. Det var diskriminerende og rasistiske holdninger som var grunnen til at de dro, sier Farah.

- Men han sier selv at det ikke var rasisme som var grunnen til at de dro?

- Men Likestillings- og diskrimineringsombudet har kommet med motsatt konklusjon, sier Farah.

- Mer enn en feilvurdering

For 12 dager konkluderte Likestillings- og diskrimineringsombudet med at ambulansesjåførene diskriminerte Ali Farah da de nektet å ta ham med til legevakta.

Ambulansesjåføren innrømmer i innlegget at de gjorde en feilvurdering.

- Jeg synes det var mer enn en feilvurdering. At han velger å ikke ta med en skadet person til legen eller til legevakta er helt fjernt. Jeg tror ikke på det han sier rett og slett, sier Farah.

- Han skriver også at dere bidrar til å skape utrygghet blant dem som trenger hjelp. Hva tenker du om det?

- Hva skaper han når han går fra en person som trenger dem, i det viktigste øyeblikket i livet hans. Skaper ikke de selv dårlig tillit blant alminnelige mennesker. Jeg vil gjerne stille ham et spørsmål. Hva tenkte han og hans kollega da de dro fra meg? sier Farah.

Les flere nyheter fra Les flere nyheter fra Oslo og Akershus .

Les også:

Anmelder ambulansesjåførene

- Tar ikke diskriminering på alvor

Anmelder ambulansesjåførene

Kohinoor sjokkert