Sjokkbrekk på Elkjøp Nittedal

Noen rygget en bil tvers gjennom et vindu på Elkjøp på Rotnes i Nittedal natt til onsdag. Tyvene tok med seg utstillingsvarer som mobiler og nettbrett.

Sjokkbrekk på Elkjøp Nittedal

KNUSTE DØRA: En stjålet Nissan X-trail ble brukt for å knuse døra i butikken, slik at tyvene kom seg inn.

Foto: Bård Nafstad / NRK

Det var Romerikes Blad som først skrev om saken. Politiet mener innbruddet var godt forberedt. Da de kom til stedet, var alle kommet seg unna.

– Det har vært et såkalt sjokkbrekk. Alarmen ble utløst litt før klokken tre i natt. En stjålet bil kjørte inn i inngangspartiet på butikken, sier politioverbetjent på Romerike, Geir Bakk Anthonsen til NRK.

Ifølge Anthonsen var det opptil seks personer som deretter løp inn i butikken.

– De har forsynt seg av diverse småelektronikk. Det er snakk om mobiltelefoner, iPader og lignende. Foreløpig er det uklart hvor mye de har fått med seg, sier operasjonsleder Fredrik Solbakken i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Tyvene var inne i butikken i rundt tre minutter. Deretter stakk de av i en fluktbil, en stasjonsvogn-lignende bil, nordover på riksvei 4.

Bilen som ble brukt til å rygge inn i butikken, en Nissan X-trail, ble stjålet fra Nannestad natt til tirsdag. Den ble satt igjen på stedet. Bilen hadde falske skilter, som skal være stjålet fra Hadeland.

Har stjålet utstilingsvarer

Varehussjefen på Elkjøpt Nittedal ble varslet om innbruddet via Alarmsentralen i natt.

– Jeg syns det er helt forferdelig at sånne ting kan skje, jeg syns det er vondt, sier Anita Floen til NRK.

Kommunikasjons-sjef i Elkjøp

Kommunikasjons-sjef i Elkjøp Nordic AS, Øystein Schmidt.

Foto: Joachim Mangen / Elkjøp

Floen er nå på vei ned fra påskefjellet og til butikken, for å få en oversikt over hva som er stjålet.

– Jeg vet ikke noe mer enn det som står i avisen, at det er mobiler og nettbrett. Ingen andre enn politiet har fått kommet inne i butikken ennå, sier hun.

Men Elkjøp tror likevel ikke inbruddtyvene har fått med seg store mengder med varer.

– De har tatt utstillingsvarer fra butikken og ikke vært på lageret, og da sier det seg selv at omfanget her begrenser seg selv, sier kommunikasjonssjef i Elkjøp, Øystein Schmidt til NRK.

Har sikret video

Politiet har sikret overvåkingsvideo fra Elkjøp-butikken og jobber med å hente inn videomateriale fra andre bedrifter i nærheten.

– Jeg vil si vi har spor å gå etter. Vi vil også ha krimteknikere på stedet i løpet av dagen, sier operasjonsleder Solbakken.

Det er ikke kjent hva slags bil tyvene brukte for å komme seg unna, eller i hvilken retning de dro. Politiet ber folk om tips dersom de har sett noe som kan knyttes til saken.

Sjokkbrekk på Elkjøp

KJØRTE FORBI SPERRENE: Bilen har kommet seg forbi betongstolpene foran inngangen, som skal hindre nettopp slike tyverier.

Foto: Bård Nafstad / NRK