NRK Meny
Normal

Sjåføren husker lite fra ulykken

– Han husker smellet, og så husker han ikke mer, sier advokaten hans.

Lørdag omkom Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Holmedahl Sandsmark (13) i en trafikkulykke på Bjørkelangen i Aurskog-Høland. Jentene var på tur på riksvei 229 med hest og sulky da de ble påkjørt bakfra.

Gunhild Lærum

Gunhild Lærum.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Sjåføren av bilen som kjørte på jentene har sittet i avhør med politiet fredag kveld. Han har ikke vært i stand til å gjennomføre avhør med politiet før nå.

Mannens advokat, Gunhild Lærum, var til stede under avhøret.

– Han har forklart at han har en del svarte hull fra denne dagen. Han er svært fortvilet over at han ikke husker flere detaljer. Han husker før han reiste ut, han skulle i et privat ærend. Han husker smellet, og så husker han ikke mer. Han har tenkt gjennom alle mulige scenarier, men han klarer ikke fylle inn flere detaljer fra sekundene før det smalt.

Mannen har forklart at det var glatt på ulykkesdagen. Det var yr i luften, og han måtte bruke vindusviskerne. Det neste han husker etter smellet er at det var mange mennesker til stede.

– Han husker at han forsøkte å hjelpe de forulykkede, men han klarer ikke se for seg hvem menneskene rundt ham var. Han tror han ble hjulpet bort i en ambulanse. Det var visst en politibil, men han husker at det var mange mennesker til stede, og at det var kaotisk etterpå.

Sjåføren har ikke vært innlagt på sykehus siden ulykken, men har fått medisinsk hjelp.

– Han er dårlig vil jeg si. Det varierer veldig, han går ut og inn av situasjoner, og har det veldig vanskelig. Han har familie rundt seg og er ikke alene noen minutter i løpet av døgnet.

– Han føler med de pårørende

– Han er helt knust og har det ubeskrivelig tøft. Han føler selvfølgelig med de pårørende og familien. Han vet ikke helt hvordan han skal klare å takle dette, sier Gunhild Lærum.

Artikkelen fortsetter under bildet

Tiril Alette Huser Bølge

Tiril Alette Huser Bølge (11) gikk i 6. klasse på Framtun skole.

Foto: Privat
Sara Christiane Holmedahl Sandsmark

Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) var en av de to jentene som mistet livet.

Foto: Privat / NTB scanpix

Sjåføren er siktet for uaktsom kjøring, og advokaten hans har ikke fått noe varsel om at den skal endres. Gunhild Lærum mener det vil ta tid før en rekonstruksjon av ulykken kan gjøres, fordi det er en del arbeid som må gjøres før en slik rekonstruksjon.

Til nå har politiet avhørt seks personer i forbindelse med ulykken. Ingen av vitnene så selve ulykken, men passerte like før, eller kom til ulykkesstedet kort tid etter ulykken, eller de bor i nærheten av ulykkesstedet.

– Han syns det er stort

Sjåføren av ulykkesbilen kommer fra samme kommune som en av familiene til de omkomne.

– Han kjenner til den ene familien, som er fra samme kommune som ham, men han kjenner ikke den andre familien. Han syns jo det er voldsomt leit at dette har skjedd, selvfølgelig. Og han føler veldig med begge disse to familiene.

– Han setter også stor pris på at disse to familiene har gått ut og sagt at de ikke bebreider ham. Han syns det er stort. Det er det eneste som nå holder ham oppe, sier Gunhild Lærum, sjåførens advokat.