NRK Meny
Normal

Føreren ved Bjørkelangen snakket ikke i telefonen

Sjåføren i ulykken der to jenter mistet livet ved Bjørkelangen i Akershus, snakket ikke i telefonen mens hans kjørte, ifølge politiets undersøkelser.

Ulykkesstedet mandag.

ULYKKESSTEDET: Slik så ulykkesstedet dagen etter ulykken. Her ble to jenter, på 11 og 13 år, påkjørt av en 40-åring i bil.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Det gjør at politiet kan utelukke dette som ulykkesårsak og fortsatt står uten svar på hvorfor ulykken skjedde, skriver Dagbladet.

– Det er heller ingen ting som peker mot at sjåføren har fått et illebefinnende i forbindelse med ulykken, sier lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland.

– Vi har bestilt en ny teknisk sjekk av mobiltelefonen for å få bekreftet eller avkreftet om den kan ha vært brukt til annet enn samtale ved ulykkestidspunktet.

Gunhild Lærum

HUSKER IKKE: Ifølge forsvarer Gunhild Lærum husker ikke sjåføren noe av ulykken.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Ifølge forsvarer Gunhild Lærum kommer ikke politiet til å finne SMS-aktivitet eller andre spor på mobiltelefonen.

Ingen tekniske feil

Politiet planlegger også en rekonstruksjon av ulykken, men håper på mer snø, slik at forholdene blir så like som da ulykken skjedde.

Tidligere har politiet utelukket tekniske feil og promillekjøring som årsaker til ulykken, som skjedde på fylkesvei 229 lørdag 11. januar.

Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) og Tiril Alette Huser Bølge (11) var ute på tur med hest og mistet livet i ulykken.

Husker ikke noe

Sjåføren er siktet etter paragraf 3 i veitrafikkloven, for uaktsom kjøring. Han er avhørt, og har forklart at han ikke husker noe fra øyeblikket ulykken skjedde.

– Han forklarte seg litt til politiet på stedet, men husker ikke særlig av det. Det gikk så fort, forklarte Lærum til NRK etter ulykken.

Han har hatt det svært vanskelig etter ulykken, og er ikke tilbake i jobb.

– Han tenker på de to familiene som er rammet, og er helt knust.

Politiet har ennå ikke et klart bilde av hva som egentlig skjedde på fylkesvei 229 i Aurskog-Høland, i nærheten av Bjørkelangen